A Fidesz egyik Facebook-katonája elmesélte, milyen virtuális hadsereget hozott létre a párt!

0

Külön rendszert üzemeltet a Fidesz arra, hogy a Facebookon minél hatékonyabban tudja saját magát fényezni és az ellenzéket lealázni, derül ki a 444 cikkéből.  A lapnak egy beavatott nyilatkozott, aki elmondta, a Fidesz pártközpontjából küldenek lejárató mémeket, amiket a lelkes aktivisták teljesen ingyen terjesztenek. Pénzt nem kapnak a munkájukért, de ha nem elég hatékonyak, figyelmeztetik őket. Talán ennek is köszönhető, hogy a lelkesedés csökken, hiszen már jóval kevesebb az aktivistájuk, mint korábban volt.

Hogyan épül fel ez a rendszer?

A pártnak virtuális munkatársai vannak, akiknek részt kellett venniük egy tanfolyamon, melyet Kubatov Gábor a Fidesz alelnöke tartott. A Fidesznek egy saját fejlesztésű rendszere is van minderre, a CAP, ami egy feladatmegosztó és belső üzenetküldő rendszer. Ahogy a 444.hu írja, ezen keresztül vannak összekötve a párt emberei és a virtuális munkatársak a központi akarattal, ahonnan minden nap legalább egy, de legfeljebb öt feladat érkezik. Ez lehet egy fideszes Facebook-poszt megosztása, vagy trollkodás egy ellenzéki jelölt posztja alatt. A feladatok végrehajtásának van egy kitűzött határideje is, ezeket ellenőrzik. A párt még abban is segít a virtuális munkatársaknak, hogy részletesen elmagyarázzák neki, hogyan kell mémeket gyártani. A központból legtöbbször az ELÉG nevű Facebook-csoport posztját küldik ki kötelező terjesztésre. Vannak titkos Facebook csoportok is, ezeknél kifejezett utasítás volt, hogy januárra 60 fő legyen a létszám. Feladatuk a már fent említett megosztás, kommentelés egyéb esetben Facebook oldalak cikkeinek, mémeinek jelentése mint pl. az OLKT, a Takarítsuk el a Fidesz maffiát, a Gondolkodó vagy az Egymillióan oldalt vagy más ellenzéki nagylétszámú oldalakat. A lap forrása azt mondta, a rendszer jó, de akik csinálják, nem értenek hozzá. Ettől persze még a maga nemében nagy dolog az, hogy egy párt képes egy ilyen rendszert fenntartani, ráadásul teljesen ingyen. Ez viszont a Fidesz besúgó szerint működhetne jobban is, ha a NER hajlandó lenne fizetni is az aktivistáknak, de egyelőre még spórolnak rajtuk.

 

(444.hu)

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Elküldjük neked heti rendszerességgel a legolvasottabb híreket és információkat, hogy ne maradj le semmi fontosról! A feliratkozást meg kell erősíteni a beírt e-mail címre elküldjük a feliratkozáshoz szükséges információkat, így mindenképpen létező e-mail címet adj meg! Soha nem küldünk kéretlen leveleket!

Sikeresen feliratkoztál!