Fidesz: A Brexit miatt egyre több magyar fog Magyarországra visszaköltözni!

A Nagy-Britanniában élő magyarok jogainak védelme a legfontosabb – mondta a Miniszterelnökség európai uniós politikák kialakításáért és koordinációjáért felelős államtitkára a Brexittel összefüggésben.

Takács Szabolcs leszögezte: üdvözlik a brit kormány jelzését, hogy a megegyezés nélküli uniós kilépés esetén is garantálják a magyarok jogait, de Magyarország a rendezett kilépésben érdekelt.

Az államtitkár, aki többnapos nagy-britanniai körutat kezdett, fontosnak nevezte, hogy az ottani magyar közösségek a kormánytól is kapjanak pontos tájékoztatást arról, mi történik a szerzett jogaikkal az Egyesült Királyságban a Brexit után. Megjegyezte: a brit kilépés feltételei jelenleg is alakulnak.

Jelezte: magas rangú brit politikusokkal, elemzőkkel, kutatóintézetek vezetőivel tárgyalt és lakossági fórumot is tart, valamint részt vesz több március 15-ei megemlékezésen a szigetországban.

Takács Szabolcs hangsúlyozta: a Brexitet a magyar kormány nem minősíti sem kemény, sem puha jelzővel, viszont a fair és kiegyensúlyozott kilépést támogatja. 

Minél jobb lesz a kapcsolat az EU 27 tagállama és a britek között, annál jobb lesz Közép-Európának is. Magyarország  mindig közel állt a britek uniós politikájához – tette hozzá.

Szólt arról is, hogy

Magyarország mindig visszavárja a Nagy-Britanniában élő magyarokat, és olyan feltételeket teremt, hogy minél többen térhessenek haza, de addig is nagyon fontosnak tartják az ott szerzett jogaikat.

Takács Szabolcs kiemelte, hogy a brit kilépés nem az Európai Uniót sújtó politikai válság oka, hanem fordítva, “a Brexit az EU vezetésére alkalmatlan eszközök és politikai manipuláció elterjedésének tünete”.

Kapcsolódó cikkek

Medgyessy: Az idő fogja Orbán leváltását megoldani, nem az ellenzék

H Miklós

AZ ORBANIZMUS 10 PARANCSOLATA

O.L.K.T.

Továbbra is migránsozással terelnék el a figyelmet szociopátiájukról Európa két sereghajtója, Bulgária és Magyarország

Rubóczki Tamás

Hozzászólok