Ferencz Orsolya űrbiztos: Már idén lehet magyar műhold!

A közeljövőben nem lesz újra magyar űrhajós, csillapította az ezzel kapcsolatos reményeket a 24.hu-nak adott interjújában Ferencz Orsolya, az űrkutatásért felelős miniszteri biztos. Mint mondta, “elvileg nyitott a verseny” az Európai Űrügynökségnél, vagyis elvben bárki küldhet kiképzésre űrhajósjelöltet. De szerinte, bár “nyilván nagyon nagy álom ez minden nemzet számára”, Magyarország célja most első sorban az, hogy “lépésről lépésre felerősítsük az űrtevékenységet”. Űrhajósképzésről ráérünk ezután gondolkozni, mondta, hozzátéve, hogy a közeljövőben ez nem fog megvalósulni.

Más viszont igen. Ferencz szerint akár még idén startolhat a SMOG nevű magyar műhold, amely reményei szerint “valódi mérésekkel fogja gazdagítani az emberiséget”.

Ferencz úgy látja, hogy Magyarországnak jó esélyei vannak az űrversenyben, mert “a magyar szakembergárda tényleg nagyon jónak mondható világviszonylatban is”, egy ilyen innovatív területen, mint az űrkutatás, egyáltalán nem reménytelen Magyarország helyzete.

olkt.hu/24.hu

Kapcsolódó cikkek

Puskás Imre: Az ellenzék nem tudja megvédeni Magyarországot csak a Fidesz!

Rubóczki Tamás

Újabb egyenruhás erőszak!

O.L.K.T.

Megtalálták a több mint 100 méter mély kútba esett spanyol kisfiú holttestét

O.L.K.T.
Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Elküldjük neked heti rendszerességgel a legolvasottabb híreket és információkat, hogy ne maradj le semmi fontosról! A feliratkozást meg kell erősíteni a beírt e-mail címre elküldjük a feliratkozáshoz szükséges információkat, így mindenképpen létező e-mail címet adj meg! Soha nem küldünk kéretlen leveleket!

Sikeresen feliratkoztál!