Ferenc pápa beszólt a Fidesznek is az atomerőmű miatt!

Ferenc pápa kijelentette, hogy nem csupán a nukleáris fegyvereket, hanem az atomerőműveket is – legalább ideiglenesen – be kellene tiltani. A Breitbart tudósított a katolikus egyházfő Thaiföldről és Japánból hazatérőben a repülőgépen tartott sajtóértekezletéről.

A pápa ezúttal megismételte korábban már kifejtett álláspontját, amely szerint nem csupán a nukleáris fegyverek felhasználása, hanem birtoklása is bűn, „mert egy baleset, vagy némely vezető őrültsége miatt megsemmisítheti az emberiséget”.

Ezúttal kérdésre azonban azt is hozzátette, hogy egy atomerőműben bármikor bekövetkezhet baleset, és az atomenergia felhasználásának korlátai vannak, „mert még nem tudunk teljes biztonságot garantálni”, és egy ilyen baleset hatalmas katasztrófát okoz.

A pápa leszögezte: személyes véleménye szerint a nukleáris energia felhasználására moratóriumot kellene elrendelni mindaddig, amíg tökéletesen biztonságos nem lesz. Hozzátette: sokan követelik az atomenergia betiltását, de ő maga a biztonságnál húzza meg a határt.

Kapcsolódó cikkek

Ezt olvassátok – Seres László kőkeményen lealázta Orbánt!

Rubóczki Tamás

Kevés lett a Kubatov lista

O.L.K.T.

Orbán csattanós pofont kapott ismét Soros Györgytől és fiától!

O.L.K.T.
Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Elküldjük neked heti rendszerességgel a legolvasottabb híreket és információkat, hogy ne maradj le semmi fontosról! A feliratkozást meg kell erősíteni a beírt e-mail címre elküldjük a feliratkozáshoz szükséges információkat, így mindenképpen létező e-mail címet adj meg! Soha nem küldünk kéretlen leveleket!

Sikeresen feliratkoztál!