Feljelentette a NAV-osokat mert dézsmálják a bűnjelraktárat, erre őt rúgták ki

0

Többtonnányi dohánytermék eltűnése miatt tett feljelentést még januárban a NAV egyik pénzügyőre. Szólt a belső elhárításnak is, mire közölték vele, hogy őt világították át és találták kockázatosnak. 

Amikor Szabó István pénzügyőr főhadnagy július 24-én megjelent a Nemzeti Adó-és Vámhivatal Bűnügyi Főigazgatóságának titkárságán, legfeljebb csak sejtette, hogy a helyiségben tartózkodó három pénzügyőr alezredes nem jó hírt közöl vele. Az egyik alezredes ekkor közölte Szabóval, hogy az Alkotmányvédelmi Hivatal, azaz a polgári titkosszolgálat, amikor tavasszal átvilágította, kockázati tényezőket tárt fel vele kapcsolatban. Még aznap kirúgták a NAV-tól.

Szabó eltávolítása azért is figyelemre méltó, mert bár őt tartották veszélyesnek a NAV-ra, valójában éppen ő volt az, aki hosszú időn át bombázta az illetékes hatóságokat azokkal a megkeresésekkel, amelyek arról szóltak: a NAV bűnjelraktárát néhány ottani dolgozó – vélhetően vezetői segítséggel – rendszeresen és szervezetten megdézsmálja. Ezek a vádak azért súlyosak, mert éppen Szabó felelt a raktárakért, és hajtott végre többször vezetői utasításokat.

Egy későbbi feljelentésében, amit idén januárban a Központi Nyomozó Főügyészségen tett, Szabó azt állította, hogy egy nagyobb dohányos tétel, ami még 2013-ban került a raktárba (amikor még nem ő felügyelte a raktárat), eltűnt, mintegy 30-40 millió forint értékben. „Az a véleményem, hogy az említett hiány miatt a vezetőim rám akarják terelni a gyanút, engem kívánnak felelőssé tenni azért, mert több száz csomag eltűnt” – mondta az ügyészségnek.

Szabó egy feljegyzésben azt írta, hogy amikor 2016 őszén átvette a raktárak kezelését, akkor nem volt tételes átadás-átvétel, ráadásul a raktárakban tárolt tételekről korábban nem készült bűnjelraktár-térkép sem.

A pénzügyőr szerint egyszer 4000 liter hiányzó tiszta szeszt kellett pótolniuk. Ilyenkor a tartályokba slagon keresztül vizet töltöttek, azzal pótolták a hiányzó szeszt. (Index)

Forrás és bővebben itt:http://www.zonaporkolt.com/hirek/feljelentette-a-nav-osokat-mert-dezsmaljak-a-bunjelraktarat-erre-ot-rugtak-ki/?fbclid=IwAR2AqDFGp2lcAU2ubyY_v7v9cm66JRNqL8DKenyLnGWcz-eA4ypmgsFIYiY

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Elküldjük neked heti rendszerességgel a legolvasottabb híreket és információkat, hogy ne maradj le semmi fontosról! A feliratkozást meg kell erősíteni a beírt e-mail címre elküldjük a feliratkozáshoz szükséges információkat, így mindenképpen létező e-mail címet adj meg! Soha nem küldünk kéretlen leveleket!

Sikeresen feliratkoztál!