Felháborító: Orbán aljas módon viselkedett a Párbeszédes Szabó Tímeával!

0

Haminc éve teljesítek szolgálatot itt, a magyar Országgyűlésben, de ennél ízléstelenebb hozzászólást még egyszer sem hallottam – válaszolta Orbán Viktor a parlamentben Szabó Tímea, párbeszédes képviselő kérdésére.

A képviselőnő arról kérdezte Orbánt, hogy milyen kapcsolatban van a Viking hajózási cég a kormánnyal. Szabó azzal is vádolta Orbánékat, hogy

28 ember meghalt, és maguk folyamatosan tüntetik el a nyomokat

– amivel a párbeszédes politikus arra utalt, hogy a Hableányt elsüllyesztő Viking Sigyn a baleset után elhagyhatta az országot, és már úgy tért vissza, hogy lefestették a hajón az ütközés nyomát.

Szabó Tímea arra is kíváncsi, hogy a Viking Sigyn kapitánya miért törölhetett ki információkat a telefonjáról, miután a rendőrség nyomozni kezdett.

Szabó Tímea a mentési munkálatokat megköszönte, szerinte azok szakszerűen zajlottak, de a nyomozásról nem ez a véleménye.

Szerinte a Vikinggel kötött megállapodásból Rogán Antal propagandaminiszter és Orbán Ráhel akar „extraprofitot bezsebelni”, és ez sem független a tragédiától.

A kormány és a Viking társaság kapcsolatáról a New York Times is írt a közelmúltban.

Szabó Tímea megjegyezte még, hogy Orbán Viktor kitérő és lejárató válaszokat adott ami kicsit aljas egy miniszterelnök részéről:

Szégyellje magát

– zárta sorait Szabó Tímea.

Egyébként a miniszterelnök érdemben nem reagált az ellenzéki képviselőnő kérdéseire.

 

olkt.hu/nytimes.com