Felháborító: Önkormányzati dolgozókat utasítanak arra, hogy gyűjtsék az aláírásokat a Fidesznek!

0

egyre pofátlanabb dolgokra utasítják a fideszes vezetők az önkormányzati dolgozókat – számolt be róla a hírtv.hu. Ügyvezetői utasításra, munkaidőben kampányolnak a fideszes Völner Pálnak az Esztergomi Kegyeleti Kft. dolgozói.

Önkormányzati cég dolgozóival gyűjteti az aláírásokat a Fidesz Komárom-Esztergom megyében – írja a civilhetes.net. A portál úgy tudja: Völner Pál és a Fidesz kampányában aktívan részt vesznek az Esztergomi Kegyeleti Kft. dolgozói, ügyvezetői utasításra. A portál szerint a jelenlegi munkaszerződésekben sem szerepel, hogy kampányidőszakban a Fidesznek gyűjteni kell, ahogy az sem, hogy a dolgozók munkaidőben elhagyhatják a cég telephelyét. – Többen is látták ezt, meg hallottuk is. Volt több olyan ismerős, akiket megállítottak, és felismerték, hogy a temetkezésnél dolgoznak, hogy ott gyűjtik az aláírást. Leszólítják a kórháznál az embereket, a Bástya áruháznál, a buszpályaudvaron, ott állítják meg az embert, hogy támogassák a fideszes Völner Pált – nyilatkozta a Hír TV-nek egy korábbi dolgozó. Van más eset is. Múlt csütörtökön írtuk meg, hogy a szentendrei polgármesteri hivatal fű alatt szervezi a Fidesz választási kampányát. Ott a hivatal köztisztviselője azt kérte a képviselő-testület tíz egyéni képviselőtől – akik közül kilenc fideszes, egy pedig a Társaság az Élhető Szentendréért szervezet képviselője –, hogy e-mailben küldjék el neki azoknak az aktivistáknak a nevét és életkorát, akik a választási kampányban segítenek nekik. Ezt a levelet a kilenc fideszes képviselő mellett – feltehetően véletlenül – a TESZ képviselőjének is elküldte, akik ezt nyilvánosságra hozták, így derült fény a turpisságra – adta közzé az index.hu.

Cikkünk megjelenése után egy névtelen olvasónk levélben arra hívta fel a figyelmünket, hogy ez az eset egyáltalán nem egyedi.

Ugyanez folyik a XVII. kerületben is!

Olvasónk a rákosmentei polgármesteri hivatalban dolgozik, és azt állítja, a hivatal ügyfélszolgálati ügyintézője, Lambert Krisztina aláírásokat gyűjtögetve jár fel-alá a hivatali épületekben. Ezeket az aláírásokat Horváth Tamásnak, a fideszes alpolgármesternek gyűjti. A munkatársak persze félnek, és nem mernek nemet mondani, ezért aláírják a papírt, amivel a hivatali ügyintéző munkaidőben keresi meg őket. Ezzel csak az a baj, hogy önkormányzati köztisztviselőknek a törvény szerint pártsemlegesen kéne végezniük a munkájukat. Az ügyben megkerestük a rákosmentei polgármesteri hivatalt, mennyire tartják helyénvalónak azt, hogy egy munkatársuk ezt teszi, ráadásul munkaidőben. Múlt hét péntek óta sem telefonon, sem e-mailben nem érkezett válasz a kérdéseinkre.

 

(olkt.hu/index.hu/civilhetes.net)

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Elküldjük neked heti rendszerességgel a legolvasottabb híreket és információkat, hogy ne maradj le semmi fontosról! A feliratkozást meg kell erősíteni a beírt e-mail címre elküldjük a feliratkozáshoz szükséges információkat, így mindenképpen létező e-mail címet adj meg! Soha nem küldünk kéretlen leveleket!

Sikeresen feliratkoztál!