Felháborító! Gulyás Gergely egy beteg kislánynak nevezte Greta Thunberget

Közfelháborodást keltett, hogy Gulyás Gergely beteg kisgyereknek nevezte Greta Thunberget

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki Kormányinfón azt mondta: Greta Thunberg beteg kisgyerek, akit felhasználnak egyesek.

A klímaaktivista Asperger-szindrómás, úgy látszik, ma már nemcsak a kormányoldali sajtó támadja őt ezzel, hanem maga a kormány is.
Gulyás szavait követően a hv.hu megkereste a Nemzetközi Cseperedő Alapítványt.

Az alapítvány egyik képviselőjét, Sajó Esztert arról kérdezték, hogy mit gondolnak Gulyás szavairól, miszerint az Asperger-szindróma betegség. Válaszában Sajó úgy fogalmazott:

Első felindultságomban leginkább azt tudnám mondani, hogy egy miniszter részéről felháborító arrogancia, hogy ilyen fogalmi tévedést enged meg magának. Egy elterjedt téves szóhasználat, illetve vélekedés, hogy az autizmus betegség, és ez a fajta tudatlanság elnézhető, ha valaki csak úgy beszélget laikusként az autizmusról. Viszont egy miniszter egy Kormányinfón nem hiszem, hogy kinyilatkoztathat anélkül, hogy a legelemibb dolgoknak utánanézzen.

Kapcsolódó cikkek

Másfél milliárd forintért egy átlagos magyar települést meg lehet venni…És a 30 milliárd? De hová lett a lóvé Flórián!?

O.L.K.T.

olkt.hu: A nap legfontosabb hírei röviden (31. rész)

O.L.K.T.

Rendkívüli: Orbán a NATO kinyírásán dolgozik!

Rubóczki Tamás
Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Elküldjük neked heti rendszerességgel a legolvasottabb híreket és információkat, hogy ne maradj le semmi fontosról! A feliratkozást meg kell erősíteni a beírt e-mail címre elküldjük a feliratkozáshoz szükséges információkat, így mindenképpen létező e-mail címet adj meg! Soha nem küldünk kéretlen leveleket!

Sikeresen feliratkoztál!