Felgyújtotta a házat, mert kikötötték náluk a villanyt

Az 54 éves novai férfi 2010. óta édesanyjával az ő tulajdonában lévő novai családi házban élt. Az ingatlan 2013-ban a Magyar Állam kizárólagos tulajdonába, és a Nemzeti Eszközkezelő Zrt. sértetti képviselő vagyonkezelésébe került, így a továbbiakban a terhelt és édesanyja lakásbérleti szerződés alapján, bérlőként lakott az ingatlanban.

Az ittas állapotban lévő és egyedül otthon tartózkodó férfi tavaly június 19-én 10 óra körüli időben – mivel ingerült állapotba került azért, mert a reggeli órákban az EON munkatársai a házból kikötötték a villanyt – azért, hogy a házat felgyújtsa, magához vett egy 2 literes, benzinnel töltött flakont, kiment az utcára, a ház előtti járdáról a flakonnal betörte a ház édesanyja által használt 4×4 méter alapterületű szobájának ablakát, majd benzint locsolt az ablakpárkányra, és a benzines flakont a szobába dobta.
Ezután a férfi meggyújtott egy gyufaszálat, bedobta a szobába, majd a falu központja felé távozott. A szobában tűz keletkezett, meggyulladt a férfi és édesanyja közös tulajdonát képező több műszaki cikk és használati tárgy, valamint az ablak a rajta lévő redőnnyel, míg a falak és ajtók füsttel szennyeződtek.
A férfi közeli szomszédja észlelte a tüzet, azt a tűzoltók kiérkezése előtt eloltotta. A tűzzel okozott kár 724.000 Ft-ot tett ki.
Az ügyben a Lenti Járási Ügyészség rongálás bűntette miatt emelt vádat – tudta meg a letenyemedia.hu dr. Pirger Csabától, a Zala Megyei Főügyészség ügyész-szóvivőjétől.

Kapcsolódó cikkek

Orbán Viktor megtalálta Andy Vajna filmügyi utódját

O.L.K.T.

Orbán akkorát pávatáncolt Putyinnal, hogy az EU-ba kapja majd a pofonokat!

O.L.K.T.

Czeglédy Csaba: “Miért gerjeszti a Fidesz a melegek elleni gyűlöletet?”

O.L.K.T.
Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Elküldjük neked heti rendszerességgel a legolvasottabb híreket és információkat, hogy ne maradj le semmi fontosról! A feliratkozást meg kell erősíteni a beírt e-mail címre elküldjük a feliratkozáshoz szükséges információkat, így mindenképpen létező e-mail címet adj meg! Soha nem küldünk kéretlen leveleket!

Sikeresen feliratkoztál!