Farkas Flóriánék lakásokat kapnak a VII. kerületi fideszes vezetéstől!

0

Aljas és pofátlan módon osztogatják a közvagyont, mintha a sajátjuk lenne! Még kedden számolt be róla az Index a legújabb fideszes ingatlanbotrányról, amelynek főkolomposa nem más, mint a VII. kerület alpolgármestere, Orbán Viktor személyes ügyvédje, Bajkai István. Bajkai két önkormányzati beterjesztéssel is előállt a VII. kerületben: szerdán szavazott a testület két lakás bérlőkijelölési jogáról.  Ezt a fogalmat úgy lehet szerintem lefordítani, hogy az önkormányzat a tulajdonában álló lakást úgy adja át valakinek, hogy az illető döntheti el, ki veheti azt bérbe. A jogszabályban lehetőség lenne arra, hogy ezért a lakás forgalmi értékének 25-50%-át elkérje az Önkormányzat, Bajkai beadványa alapján azonban ettől eltekintenek. Az előterjesztés szerint legalább 60 négyzetméteres lakásokról van szó. És hogy kik kapnának ily módon köztulajdonban álló lakásokat? Hát íme:

  • egyrészt Köves Slomó alapítványa, a CEDEK. Azé a Köves Slomóé, aki a napokban azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy nyíltan a főkretén Hollik István mellett kampányolt.
  • másrészt a tolvaj Farkas Flóriánhoz köthető alapítvány, az OTKA (Oktatási és Továbbképzési Központ Alapítvány), amely már eddig is több százmilliós pályázati pénzeket kapott, és ugyanarra a címre van bejegyezve, mint a Fidesszel szövetséges Lungo Drom.

A gátlásait vesztett fideszes brancs tehát a haveroknak osztogatja a köztulajdont a VII. kerületben is. Erzsébetváros lakosai legközelebb április 8-án mondhatják el a véleményüket róla, hogy újabb 4 évig ezt akarják-e látni a kerületben.

 

(OLKT/Index/Nyf.)