Farkas Flórián szülőfalujában felmondott az összes óvónő

0

Pedagógus nélkül maradt a Baptista Szeretetszolgálat tiszaroffi óvodája, miután mind a négy óvónő és a pedagógiai asszisztens is beadta a felmondását.

Farkas Flórián fideszes országgyűlési képviselő és volt ORÖ elnök szülőfaluja így teljesen óvónő nélkül maradt.

A szakításhoz az a december 18-án meghozott képviselő-testületi döntés vezetett, amellyel hatályon kívül helyezték az előző összetételű testület augusztus 14-i határozatát, miszerint az önkormányzat jövő év szeptember 1-jétől visszaveszi az óvoda működtetését.

A visszavétel azért került napirendre, mert a dolgozók és a fenntartó között úgy megromlott a viszony, hogy az óvónők bejelentették, vagy ők, vagy a baptisták mennek.

Utóbbiak 2012-ben először – az ország sok kistelepüléséhez hasonlóan – az iskola, majd az óvoda működtetését vették át az önkormányzattól.

A helyzetet még rosszabbá teszi, hogy az intézmény normális működtetéséhez eddig is hat óvodapedagógusra lett volna szükség, de két helyet hiába hirdettek már évek óta.

Így meglehetősen reménytelennek tűnik az újabb négy álláshely pályáztatása is.

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Elküldjük neked heti rendszerességgel a legolvasottabb híreket és információkat, hogy ne maradj le semmi fontosról! A feliratkozást meg kell erősíteni a beírt e-mail címre elküldjük a feliratkozáshoz szükséges információkat, így mindenképpen létező e-mail címet adj meg! Soha nem küldünk kéretlen leveleket!

Sikeresen feliratkoztál!