Farkas Flórián riválist kapott

Váratlan helyről kapott komoly kihívót a Lungo Drom. A meglepően erős vetélytárs egy tiszaburai székhellyel működő szervezet, a Fiatal Romák Országos Szövetsége (Firosz), amely a kormánypárttal szimpatizál – írja a Népszava.

A Firosz elnöke ifjabb Farkas László, Tiszabura volt polgármestere. A Firoszt édesapja alapította még 1991-ben. Ifjabb Farkas a Népszava kérdésére megerősítette, hogy szimpatizál a Fidesszel. A Lungo Dromhoz fűződő viszonyáról ellenben azt monda, hogy helyesebb inkább az „iszony” kifejezést használni. Ifjabb Farkas László a lapnak elmondta: a Firosz másfél éve határozta el, hogy

„szeretné megtörni a Lungo Drom hegemóniáját”. A jelszó: „Hitelesen a cigányságért!”

A Népszava szerint eddig már több mint 170 ezren regisztrálták magukat a roma névjegyzékben:

ez a feltétele annak, hogy a magukat cigánynak valló szavazók részt vehessenek a roma nemzetiségi választáson. A kisebbségi voksolást egy időben tartják az önkormányzati választással. Az eredmény alapján alakul ki az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) összetétele, tehát az is eldől, hogy melyik szervezet jelöltje indul legnagyobb eséllyel az elnöki posztért.

A lap szerint a kampány miatt Farkas Flórián is előbújt, legutóbb a szolnoki tévének nyilatkozott. A Népszava úgy tudja, Farkas Flórián ismét pályázik az ORÖ-elnökségre, ehhez azonban módosítani kellene az összeférhetetlenségi szabályokat, amelyek pillanatnyilag kizárják, hogy parlamenti képviselő betöltse a tisztséget. A lap próbálta az érintettől megtudni, mi a terve, ám Farkas Flórián nem reagált a megkeresésükre.

Kapcsolódó cikkek

Közvélemény-kutatók: A krumpli 8 százalékponttal előzi Tarlóst és Karácsonyt

O.L.K.T.

Ezer okom van rá, hogy ne szeressem a “keresztényeket”, ha ők is kereszténynek mondják magukat!

O.L.K.T.

Újabb kilakoltatás: 18 millióból 76 millió lett !

O.L.K.T.
Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Elküldjük neked heti rendszerességgel a legolvasottabb híreket és információkat, hogy ne maradj le semmi fontosról! A feliratkozást meg kell erősíteni a beírt e-mail címre elküldjük a feliratkozáshoz szükséges információkat, így mindenképpen létező e-mail címet adj meg! Soha nem küldünk kéretlen leveleket!

Sikeresen feliratkoztál!