FÁHOZ KÖTÖTTÉK KI A BETEGET EGY NÓGRÁD MEGYEI PSZICHIÁTRIAI OTTHONBAN

Brutális esetre derült fény egy Nógrád megyei pszichiátriai otthonban. Az intézet egyik gondozónője két ápoltat az udvaron egy fához, illetve egy padhoz kötözött, büntetésből, mert az ápoltak sérelmezték, hogy nem mehetnek a közös kirándulásra.

Az esetet egy hozzátartozó jelentette egy jogvédő szervezetnek, majd vizsgálat indult és a gondozónőt végül kitették az intézetből.

“A lekötözés, a korlátozás sajnos egyáltalán nem elszigetelt jelenség, a tapasztalat azt mutatja, hogy ez mindennapos része napjaink pszichiátriai rendszerének” – kommentálta az esetet a jogvédő szervezet.

Azt már mi tesszük hozzá, hogy Nógrád megye több egészségügyi intézményéből hallani olyan történeteket, hogy a legkülönbözőbb betegségekkel kórházba kerülő embereket, főleg az idősebbeket az ápolók rendszeresen nyugtatózzák (saját megfogalmazásukkal “leszedálják”), hogy minél kevesebb gond legyen velük.

Az ilyen eseteket rendkívül nehéz bizonyítani, hiszen a beteget kísérő dokumentációban sehol nem rögzítik, hogy mennyi nyugtatót, hangulatjavítót tömtek az illetőbe csak azért, hogy a személyzetnek könnyebb dolga legyen.

(A kép illusztráció.)
Forrás: Tarjáni Fészek/facebook

Kapcsolódó cikkek

A magyar kormány inkább Andy Vajnát adja ki Macedóniának

O.L.K.T.

A 600 ezer külföldre emigrált magyar helyett is dolgoznia kell valakinek.

O.L.K.T.

Volodimir Zelenszkij megnyerte az ukrán elnökválasztást!

Rubóczki Tamás