Ezt már tényleg nem fogja elhinni! Horvátország lemossa Magyarországot.

0

Horvátország lemossa Magyarországot! Érvénytelenítették a devizahiteleket!

Nem elég, hogy a horvát labdarúgás világszinvonalú lett és vébé döntőt játszanak, de most még egy okuk van az ünneplésre. Olyan dologért amiért Magyarországon sokak tönkrementek és bele is haltak.

Semmissé nyilvánította a svájci frank alapú jelzáloghitelt a horvát legfelsőbb kereskedelmi bíróság arra hivatkozva, hogy a bankok 2004 és 2008 között nem tájékoztatták ügyfeleiket az ilyen devizahitelek magas kockázatáról – írta a Vecernji List című horvát napilap csütörtökön.

A döntés szerint a perelt bankok megsértették a kollektív érdekeket és a hitelfelvevők jogait azzal, hogy nem tájékoztatták ügyfeleiket a devizahitelek magas kockázatáról, valamint semmis és tisztességtelen szerződést kötöttek ügyfeleikkel. Aláhúzták, hogy az említett pénzintézetek az akkor hatályos fogyasztóvédelmi törvénnyel ellentétesen jártak el.

120 ezer adós kaphatja vissza ezzel a döntéssel a hitelei után túlfizetett kamatok és a devizaárfolyam közötti különbséget. A bankoknak több mint 10 milliárd kunát (437 milliárd forint) kell megtéríteniük ügyfeleiknek, de minden hitelesnek egyéni pert kell indítania a pénzintézetek ellen. Ebben továbbra is segítségükre lesz az egyesület – szögezték le.

Orbán kormány figyelem! Így kell a devizahiteleseket megmenteni!

Gratulálunk Horvátország.