Ezt a pofátlanságot! Orbán óvodásokat használt biodíszletnek a kampánya alatt! (Videó)

0

Ismét biodíszletként használták a gyermekeket a választási kampányban. Ezúttal Orbán Viktor miniszterelnök fogott kezet kisiskolásokkal és óvodásokkal, majd maga köré gyűjtötte őket, hogy közös csoportkép is készüljön az apróságokkal. Orbán Viktor Facebook-oldalára feltöltött felvétel tanúsága szerint a kampány újabb állomásán, a dadi Nefelejcs óvodába látogatott el a kormányfő Czunyiné Bertalan Judit, a körzet fideszes képviselőjelöltjének társaságában.

– Csókolom! – kiabálták a miniszterelnök felé a a kovácsoltvas kerítés mögül a kicsik. Gyaníthatóan a kisebbek fel sem fogták kivel találkoznak, a nagyobbak már biztosan, de valószínű, ők sem tudnak mit kezdeni a helyzettel. Hogy miért volt szükség Orbán Viktor ezen akciójára, amelyben a gyermekeknek nincs más funkciójuk, mint hogy biodíszletként szerepeljenek a videóban, megválaszolatlan kérdés marad. Nem vitás, hogy az elmúlt időszakban, főleg a választási kampány miatt is feltűnően sűrűn mutatkoznak Fidesz–KDNP politikusai iskolákban, óvodákban, úgy általában gyerekek gyűrűjében. Nemrég a fideszes Simonka György pólós akciójánál mondta ki a Nemzeti Választási Bizottság, hogy jogsértő volt, hogy a fideszes képviselőjelölt a Facebook-oldalát hirdető pólót küldött Békés megyei óvodásoknak. Korábban megírtuk, hogy Csepregen aszfalton térdeplő óvodásokkal adták át a felújított utat. A Hír TV-nek akkor Gyurkó Szilvia azt mondta, Magyarországon nincs explicit szabályozás a gyerekek politikai eseményen való részvételéről. A gyermekjogi szakértő ugyanakkor emlékeztetett, hogy az ENSZ gyermekjogi egyezményében külön kitételben szerepel, hogy gyerekeket nem lehet politikai célokra felhasználni.

Szél Bernadett, az LMP miniszterelnök-jelöltje Facebook-oldalán reagált a kormányfő óvodai látogatására. Azt írta: Orbán Viktor, szégyellje magát! Az LMP-s politikus aggályosnak tartja a vizitet: „mit keresett a jelenlegi miniszterelnök a kampány kellős közepén egy óvodában? Arra az egyszerű kérdésre válaszoljon Orbán Viktor, hogy miben segítette a gyerekek fejlődését a mai látogatása?” Szél Bernadett szerint a miniszterelnöknek inkább a parlamentben kellett volna ma válaszolnia arra:

„hogyan lehet, hogy gyerekes családokat lakoltatnak ki a Fidesz irtózatosan cinikus és gonosz családpolitikája miatt”.

„Tegye oda magát a Fidesz, ha valóban tenni akar a gyermekekért. Nem tették, nem teszik. Csak a permanens kampány van még mindig”

– fűzte hozzá Szél Bernadett.

 

mno.hu

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Elküldjük neked heti rendszerességgel a legolvasottabb híreket és információkat, hogy ne maradj le semmi fontosról! A feliratkozást meg kell erősíteni a beírt e-mail címre elküldjük a feliratkozáshoz szükséges információkat, így mindenképpen létező e-mail címet adj meg! Soha nem küldünk kéretlen leveleket!

Sikeresen feliratkoztál!