EZERMILLIÁRD KELLENE AZ EGÉSZSÉGÜGYRE

EZERMILLIÁRD KELLENE AZ EGÉSZSÉGÜGYRE!

Ezermilliárd forintból lehetne helyrehozni az egészségügyet az orvosi kamara szerint
Évről évre újratermelődik a kórházak adósságállománya, soha nem volt ennyire sok betöltetlen háziorvosi praxis, mint most, és sok helyen a minimumfeltételek sincsenek meg a gyógyításhoz – mondta a Magyar Orvosi Kamara elnöke.
A Magyar Orvosi Kamara (MOK) szerint az egészségügy helyzete ezermilliárd forintból orvosolható lenne – erről a kamara elnöke, Éger István beszélt.
A kamara országos küldöttközgyűlése után tartott sajtótájékoztatón Éger István elmondta, a megígért bérfelzárkóztatási folyamat megtorpant, az intézményi adósságállomány évről évre újra termelődik, mértéke jelenleg 50 milliárd forint feletti. A lejárt adósságok részleges vagy teljes kifizetése nem jelent konszolidációt – tette hozzá.
Arról is beszélt, hogy közvetlenül a gyógyítás kiadásaira fordított összeg GDP-arányosan még 2017-ben sem érte el a 3 százalékot, valamint a támogatási programok ellenére sem volt annyi betöltetlen háziorvosi és fogorvosi praxis, mint most, és sok helyen nincsenek meg a gyógyításhoz szükséges személyi és tárgyi minimumfeltételek.
A kamara szerint ezek a problémák munkaerőhiányhoz, az orvosok túlterheltségéhez és kiégéséhez vezetnek, és romlik az ellátás minősége.

Forrás Hvg

Kapcsolódó cikkek

Lendvai Ildikó…Hallgassunk minisztert! (vélemény)

O.L.K.T.

Higgadt ügyfél ,,,VIDEÓ

O.L.K.T.

A falusi csok mentheti meg a bontásra ítélt Budai várat

O.L.K.T.