Ez őrület: Már 25 év börtönnel fenyegetik Demeter Mártát!

Azt, hogy a Flóra-ügy miatt Demeter Márta a Fidesz célkeresztjébe került, mi sem mutatja jobban, mint hogy szerda reggel Mészáros Lőrinc ECHO TV-jében már azt is felvetették, hogy nem csak a honvédelmi bizottsági tagságától lehetne megfosztani, hanem a parlamenti mandátumától, sőt a szabadságától is.

A kormánypárti média kedvenc biztonsági szakértője, Georg Spöttle szerint Demeternek az a szerencséje, hogy Magyarországon vagyunk, nem pedig Amerikában, ahol 25 év börtön járna azért, amit tett. Vagyis azért, mert tavaly ősszel a kormányfő titokzatos repülőútjaival kapcsolatos kutatásai során tévedésből hírbe hozta a miniszterelnök Flóra nevű lányát.

Az ellenzék ugyanakkor kiáll a miniszterelnök lányát tévedésből hírbe hozó LMP-s képviselőnő mellett. A Hírklikk megkeresésére Molnár Zsolt MSZP-s képviselő szerdán azt mondta, amit az ügyről eddig látni lehet, az alapján ez egy erős politikai támadásnak tűnik Demeter Márta ellen, következésképpen elfogadhatatlan az ellene indult eljárás és a fideszes médiaössztűz.

A napokban több, a témával foglalkozó cikkben és műsorban is elhangzott, hogy a Demeter-ügyet a parlament nemzetbiztonsági bizottsága elé kellene vinni, és ott meg kellene vizsgálni, hogy az LMP-s képviselővel szemben nemzetbiztonsági kockázatot megállapító Alkotmányvédelmi Hivatal (AH) szakvéleménye megalapozott-e.

A nemzetbiztonsági bizottság szocialista tagja szerint az elsősorban Demeter Mártán múlik, hogy lesz-e szó az ügyéről a nemzetbiztonsági bizottságban. Az LMP-s képviselőnek ugyanis lehetősége van az AH elmarasztaló szakvéleménye ellen fellebbezni. Ha ezt megteszi, a nemzetbiztonsági bizottság tagjai a jogorvoslati eljárás során elvileg megismerhetik az ügy iratait – tette hozzá.

Szerző: Nagy András

olkt.hu/hirklikk.hu

Kapcsolódó cikkek

Nincs mese: Óriásplakátokon kell köszönetet mondani a kormánynak az állami támogatásért

O.L.K.T.

A Momentum még a csillagokat is lehozná az égből!

H Miklós

Nem Macron ellen tüntetnek a franciák!

O.L.K.T.
Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Elküldjük neked heti rendszerességgel a legolvasottabb híreket és információkat, hogy ne maradj le semmi fontosról!

Sikeresen feliratkoztál!