Ez most durván ki fogja verni a biztosítékot mindenkinél – Emlékeznek még a tavaly nyáron 43 milliárdért épített Duna Arénára?

0

Ugye mindenki emlékszik még a méreg drágán épített Duna Arénára és a vizes VB-re? Mintha egy pénznyelő lett volna az egész sztori…, s lássunk csodát, van folytatása, nem is akármilyen! Szabadai Viktor a vizes vb szimbolikus épülete előtt tartott sajtótájékoztatót arról, hogy nyolc hónappal a világbajnokság után még mindig öntik a pénzt a vizes vb cégébe. A Liberálisok közérdekű adatigénylést nyújtanak be a Bp2017 Kft.-hez, hogy megtudjuk, miért foglalkoztat a cég még mindig 52 embert. Az adófizetőknek joguk van tudni, mire költik el a pénzüket! A Liberálisok válaszokat várnak Seszták Miklós fejlesztési minisztertől, a vizes vb szervezéséért felelős kormánybiztostól arra a kérdésünkre, hogy nyolc hónappal a világbajnokság után miért foglalkoztat még mindig több mint félszáz embert a vb-t szervező cég. A Bp2017 Nonprofit Kft.-nek már léteznie sem volna szabad, ennek ellenére januárról februárra 49-ről 52-re nőtt a cég dolgozóinak a száma. A Liberálisok arra kíváncsiak: vajon milyen munkát nem tudott elvégezni az a 49 ember, ami miatt még három dolgozóra volt szükség? Bár eredetileg a Duna Aréna fenntartásáért a Bp2017 Kft. felelt volna, az épület kezelését végül a Nemzeti Sportközpontokra bízták. A kft. fenntartása, és így az alkalmazottak fizetése ezek után tökéletesen indokolatlan és felesleges.

Duna Aréna/Fotó: Népszava

A gyanús körülmények ellenére senki nem válaszol azokra a kérdéseinkre, hogy miért tartják fenn még mindig a Bp2017 Kft.-t, és mivel foglalkozik az állományban lévő 52 alkalmazottjuk. A Liberálisok éppen ezért közérdekű adatigénylést nyújtanak be Seszták Miklós tárcájához, a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumhoz és magához a világbajnokságot szervező céghez is, hogy megtudjuk, mire költik hosszú hónapok óta az adófizetők pénzét. Szabadai Viktor a Liberálisok budapesti választmányának elnöke sajtótájékoztatóján elmondta: felmerül a gyanú, hogy a vizes vb cége fideszes kifizetőhelyként működik, ezért a Liberálisok

„fideszes kifizetőhely”

feliratú táblát is elhelyeztek a Duna Aréna épülete előtt.

Szabadai Viktor a Duna Aréna előtt./Fotó: Liberálisok

Április 8-án dönthetünk arról, hogy megállítsuk a közpénzek elszórását és pofátlan lenyúlását. A választóknak joguk van tudni, mire szórják el a magyar állam, a magyar adófizetők pénzét. – írja a liberalisok.hu

Szabadai ezzel elindította a Liberálisok újabb akcióját: a célunk, hogy feltérképezzük a kormány fideszes kifizetőhelyeként szolgáló cégeket, és “fideszes kifizetőhely” feliratú táblákkal lássuk el őket, hogy mindenki láthassa: itt lopják el a közpénzt. Lássunk tisztán! Ne hagyjuk, hogy a szemünk előtt lopják szét a magyarok vagyonát!

 

olkt.hu/Liberálisok

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Elküldjük neked heti rendszerességgel a legolvasottabb híreket és információkat, hogy ne maradj le semmi fontosról! A feliratkozást meg kell erősíteni a beírt e-mail címre elküldjük a feliratkozáshoz szükséges információkat, így mindenképpen létező e-mail címet adj meg! Soha nem küldünk kéretlen leveleket!

Sikeresen feliratkoztál!