Ez “kicsit” fájdalmas lesz: Elfogyott az altatáshoz szükséges injekció.

NINCS ELÉG DB AZ ALTATÀSHOZ SZÜKSÉGES INJEKCIOBÓL!

Más országokból kell berendelni, de durván el vannak adósodva a kórházak.

A MAGYAR ORVOSI ELLÀTÀS EUROPÀBAN MÀRA SEREGHAJTÓ LETT…

Bizonytalan végű hiány alakult ki az egyik altatáshoz használt injekcióból, a Fentanylból.

Bizonytalan ideig, hosszabb távon nem lesz elérhető Magyarországon a Fentanyl injekció, ami nélkülözhetetlen az altatáshoz és az intenzív ellátáshoz – írta a 24.hu, amelyet kórházi dolgozók tájékoztattak erről. Ők azt írták: bizonytalan végű hiány lépett fel.

Rosszabb esetben 30 nap, amire bejön a megrendelt áru, a kórházi készletek viszont csak két hétig elegek. Volt olyan, aki azt mondta, húsz doboz Fentanyl injekciója van, és ez ugyan a hónapban még ki is tart, ha viszont “két drogfüggő beesik, akkor jövő héten már nincs Fentanylom”.

Az ügyben egyelőre a gyógyszermegrendeléseket végző nagykereskedő lépett, a Mediwings Pharma kórházaknak küldött leveléből pedig azt derült ki, hogy a helyzet súlyos: a Fentanyl injekció hosszabb távon nem lesz elérhető az országban, ezért Angliából kell rendelni, az első szállítmány a jövő héten érkezhet meg. Mivel azonban máshonnan jön, a korábbi ár négyszeresét kell fizetni, 625 forint helyett 2600 forintot. A többletköltséget a kórházaknak kell állnia, amik úsznak az adósságban.

Szeretlek Egerszeg/facebook

Kapcsolódó cikkek

CEU az MTA-ügyről

O.L.K.T.

Szigetvári Viktor: A bohóckampány röhejes, de lebecsülni nem szabad!

O.L.K.T.

Mennyit ér egy Magyar Érdemrend középkeresztje polgári tagozata kitüntetés ?

O.L.K.T.