Ez az ember kezelésre szorul! – Soros hajónak nevezte Hidvéghi Balázs a 629 menekültet szállító, gyermekekkel a fedélzetén hánykolódó járművet!

Az Aquarius migránshajó egy „Soros-hajó” – jelentette ki a Fidesz kommunikációs igazgatója pénteken Budapesten. Hidvéghi Balázs sajtótájékoztatón kiemelte, hogy nem ez az egy ilyen hajó működött az elmúlt időszakban, iparszerűen zajlik évek óta az a gyakorlat, hogy a Soros-hálózat hajói kvázi együttműködve az embercsempészekkel szállítják át Európába az emberek tömegeit.

– Ma már azt is tudjuk, hogy az átszállított emberek nagy többsége nem jogosult a menekültstátuszra, nem menekültekről van szó, hanem gazdasági bevándorlókról

– hívta fel a figyelmet, noha ez a kijelentése azért különösen érdekes, mivel Magyarország még a kérelmek elbírálására sem hajlandó.

Hidvéghi szerint egészen komoly, korábban nem látott feszültség alakult ki az Európai Unióban, a Földközi-tenger térségében a migráció és a Soros-hálózat tevékenysége nyomán.

Amint arról mi is beszámoltunk, az Aquarius vasárnapra virradóra hat különböző mentőegység által kimentett embereket vett fedélzetére, összesen 629 embert. A megmentettek között 123 kísérő nélküli kiskorú, további 11 gyerek és hét várandós nő is volt. A hajó ezután a Földközi-tengeren vesztegelt, mivel se Olaszország, se Málta nem engedte kikötni. Végül Spanyolország bejelentette, hogy a humanitárius katasztrófát elkerülendő engedélyezi a hajó kikötését. A hajó kikötését az olasz belügyminiszter nem engedélyezte, akit ezért keményen bíráltak olasz polgármesterek és bűncselekménynek nevezték Matteo Salvini döntését. Ezzel szemben Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter gratulált Salvininek a hajó kapcsán.

 

olkt.hu/MTI


Kapcsolódó cikkek

Újabb paprikaspré-támadás a déli kapunál – még több sisakos rendőr érkezett!

Rubóczki Tamás

Véget ért a szavazás!

O.L.K.T.

Kiakadtak a tanárjelöltek a tanárok helyzetéről!

O.L.K.T.

Hozzászólok