European Institute for Gender Equality, EIGE: “Magyarország egyre rosszabbul teljesít!”

A Gender Egyenlőség Európai Intézete (European Institute for Gender Equality, EIGE) a Business Insider portálon közzétette idei indexét. A lista sorrendbe állítja az EU államait a gender-egyenlőség érvényesülése szempontjából.

Az élen Svédország (83,6 pont), Dánia (77,5 pont) és Franciaország (74,6 pont) áll. A lista utolsó előtti helyén Görögország előtt Magyarország áll: mindkét ország 52 pontot szerzett. A gender-egyenlőség helyzete Európában javult: az átlag 100 pontból 67,4, ami a 2015-ös szinthez képest 1,2 ponttal, a 2005-öshöz 5,4 ponttal magasabb.

Az EIGE az index összeállításhoz hét területet vizsgált: munka, pénz, egészség, tudás, idő (a háztartás és a pihenés közötti arány), hatalom és erőszak. Az előző index elkészülte óta a legnagyobb fejlődést elérő országok között egyetlen közép-kelet-európai állam sem szerepel.

Via: businessinsider.com

Kapcsolódó cikkek

Hadházy Ákos újabb, undorító mocskosságot hozott nyílvánosságra!

Rubóczki Tamás

A mai magyarországi állapotok Ceausescu országának utolsó évtizedét idézik fel

O.L.K.T.

Plagi Pali dörgölőzik…

O.L.K.T.
Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Elküldjük neked heti rendszerességgel a legolvasottabb híreket és információkat, hogy ne maradj le semmi fontosról! A feliratkozást meg kell erősíteni a beírt e-mail címre elküldjük a feliratkozáshoz szükséges információkat, így mindenképpen létező e-mail címet adj meg! Soha nem küldünk kéretlen leveleket!

Sikeresen feliratkoztál!