Európai Unió: A Fidesz tudatosan veri szét és rombja le az MTA-t!

A magyar kormány a tudósok akarata ellenére átalakítja az MTA hálózatát, és ez a tudományos tevékenység felett az eddiginél nagyobb ellenőrzést biztosít a kormány számára – jelentette a Reuters hírügynökség az Indexre hivatkozva.

Az MTA Magyarország legrégibb és legnagyobb akadémiai intézménye, mintegy 5000 embert foglalkoztat, a kormány évi mintegy 40 milliárd forinttal finanszírozza, de az intézmény önállóan gazdálkodik. Orbán Viktor már szorosabbra vonta az ellenőrzését az igazságszolgáltatás, a média, a gazdaság és az oktatás felett, és most a tudomány következik.

A magyar kormány intézkedéseit bírálja az Európai Unió.

A magyar kormány tudatosan rombolná szét az MTA-t

– állítja az EU.

A hónapok óta tartó viszály vége felé jár: a következő hetekben a kormány a parlament elé szándékozik terjeszteni azt a törvényt Palkovics László Innovációs miniszter által, mely alapján a törvényhozás kényszerítené az MTA-t, hogy átadja kutatóintézetei épületeit és vagyonát két állami irányítás alatt álló új intézménynek.

 

Via: reuters.com

Kapcsolódó cikkek

Juhász Zoli – Martin Niemöller után szabadon!

O.L.K.T.

Orbán is Soros pénzén támadta Magyarországot?

O.L.K.T.

Nikola Gruevszki hazamehet?

O.L.K.T.
Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Elküldjük neked heti rendszerességgel a legolvasottabb híreket és információkat, hogy ne maradj le semmi fontosról! A feliratkozást meg kell erősíteni a beírt e-mail címre elküldjük a feliratkozáshoz szükséges információkat, így mindenképpen létező e-mail címet adj meg! Soha nem küldünk kéretlen leveleket!

Sikeresen feliratkoztál!