Európai Parlament: Trócsányival kapcsolatos döntésük végleges! – A Fidesz ismét hazudott!

Az ügyben nyilatkozó képviselő szerint az ő álláspontjuk kristálytiszta, és nem fogják megváltoztatni.

Nem hajlandó engedni a nyomásgyakorlásnak az Európai Parlament jogi szakbizottsága, és nem fogja megváltoztatni véleményét a magyar és a román biztosjelöltek összeférhetetlenségéről – figyelmeztetett Manon Aubry, Egységes Európai Baloldal/Északi Zöld Baloldal alelnöke.

Az EP-képviselő maga is tagja a JURI bizottságnak, amely csütörtökön leszavazta Rovana Plumb és Trócsányi László meghallgatását. A román jelöltet korrupciós vádak miatt találták alkalmatlannak, a volt magyar igazságügyi miniszterrel pedig ügyvédi irodája és az orosz befolyás miatt akadtak gondjaik.

(A pontos vádakról ebben a cikkünkben írtunk részletesebben.)

Az ügynek még nincs vége, az Európai Parlament elnöke ugyanis arra kérte a testületet, hogy tárgyalják újra az ajánlást. A JURI most először kapott ilyen jogokat, és szakértők szerint még egyetlen szereplő számára sem világos, hogy pontosan mit kell tenni ebben az esetben.

Információk szerint David Sassolinak az a fő problémája, hogy a szakbizottság tagjai nem fogalmaztak meg javaslatokat arról, hogyan lehetne feloldani az összeférhetetlenséget, ezért kérte a bizottság ismételt ülését.
Manon Aubry szerint azonban erre semmi szükség.

Miért kellene pontosítanunk bármit is, amikor a jogi szakbizottság következtetései teljesen világosak voltak? Plump és Trócsányi esetében nem lehet feloldani az összeférhetetlenséget, és nem tudják betölteni a pozíciójukat – írta közleményében.

A politikus szerint a zárt ülésen természetesen megvitatták a lehetséges megoldásokat, így például az összeférhetetlenség feloldását vagy a portfóliók megváltoztatását is, de végül egyik mellett sem döntöttek.

Kapcsolódó cikkek

Molnár F. Árpádot és a Kutyapárt elnökét lefújják könnygázzal, majd blokkolják az élő adást, a folytatást pedig fiókkal együtt törli a Facebook!

O.L.K.T.

Hatalmas bejelentést tett a DK elnöke – új időszámítás kezdődhet az ellenzéki oldalon

O.L.K.T.

A STOP SOROS kitalálója Orbánnal parolázik. Bekérették a szkopjei magyar nagykövetet

O.L.K.T.
Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Elküldjük neked heti rendszerességgel a legolvasottabb híreket és információkat, hogy ne maradj le semmi fontosról! A feliratkozást meg kell erősíteni a beírt e-mail címre elküldjük a feliratkozáshoz szükséges információkat, így mindenképpen létező e-mail címet adj meg! Soha nem küldünk kéretlen leveleket!

Sikeresen feliratkoztál!