Európai Parlament: Több frakció ellenzi Trócsányi jelölését!

Várhatóan nem támogatja Trócsányi László uniós biztosi kinevezését az Európai Parlament két nagy frakciója sem. A fideszes képviselőt a bővítésért felelős posztra jelölte Ursula von der Leyen bizottsági elnök.

A volt magyar igazságügy-miniszter biztossá választását Orbán-kormányban betöltött tisztsége miatt nem támogatja a Renew Europe vagyis Újítsuk Meg Európát liberális képviselőcsoport.

Már az első követelménynek sem felel meg, vagyis, hogy tartsa tiszteletben az EU egyezményeit, hiszen ő volt az egyik megalkotója Orbán Viktor illiberális demokráciájának, és ő az egyik mozgató erő a jogállamiság és az alapvető jogok lebontása mögött Magyarországon – mondta Sophie Veld, holland európai parlamenti képviselő, a Renew Europe vagyis Újítsuk Meg Európát képviselőcsoport tagja.

Hasonló indokok miatt ellenzi a fideszes biztos jelölését az Európai Szocialisták és Demokraták Progresszív Szövetsége is. — Az európai szocialisták nagy többsége egyet ért abban, hogy az a személy, aki segített létrehozni az illiberális demokráciát, az nem alkalmas arra, hogy Macedóniába vagy Boszniába vagy Koszovóba utazzon, és számon kérje rajtuk a csatlakozás alapvető feltételeit – mondta Dobrev Klára (DK), az Európai Szocialisták és Demokraták Progresszív Szövetsége tagja.

A Trócsányit jelölő von der Leyen az uniós törvények alkalmazására és megerősítése, illetve a korrupció ellenes törekvések nyugat-balkáni támogatására kérte a Fidesz EP-képviselőjét, és azt írta, kulcsfontosságú, hogy “stabil, biztonságos és virágzó” országok vegyék körbe az Európai Uniót.

Kapcsolódó cikkek

Dobrev Klára: Megszorongatom a Fideszt!

O.L.K.T.

Eltiborczoztak 13 milliárd forintot! Nem baj, majd vissza fizetjük! Kútadó, Cafeteria megvonás stb

O.L.K.T.

Az emberek többsége szinte már követeli, hogy legyen ellenzéki összefogás.

O.L.K.T.