Európai Néppárt: Orbán a szamárpadba került!

A Fidesz európai parlamenti képviselői nem tölthetnek be vezető pozíciót az Európai Néppárt frakciójában – mondta a Népszavának Pedro López de Pablo szóvivő. Így Szájer József sem pályázott a politikai csoport vezetőségébe. A jelentkezés határideje kedd délelőtt 10 óra volt.

A szóvivő a lappal közölte: a frakció ugyanazokat a szabályokat alkalmazza, mint a pártcsalád, vagyis a Fidesz nem tölthet be semmilyen tisztséget a néppárti parlamenti csoportban addig, amíg a tagsága fel van függesztve. Pedro López de Pablo megerősítette, hogy a “bölcsek bizottságának” jelentése alapján az EPP novemberben fog dönteni a Fidesz sorsáról a kereszténydemokrata pártcsaládban, és ekkor határoznak majd a frakcióban is a továbbiakról.

Parlamenti források a lapnak azt mondták, hogy a politikai csoport vezetése által meghozott döntés valószínűleg azt is jelenti, hogy az EPP semmilyen posztra nem fogja javasolni a fideszes EP-képviselőket az Európai Parlamentben.

Korábban az szivárgott ki, hogy Fidesz európai parlamenti képviselői teljes jogú tagként vehetnek részt az EPP újjáalakult frakciójának tevékenységében.

Kapcsolódó cikkek

Nagyon sok hazai családnak sajnos csak álom marad az újkrumpli!

O.L.K.T.

SZOLGÁLATI KÖZLEMÉNY! Kedves látogatók, drága titkosszolgálat!…és Rogán Tóni!

O.L.K.T.

Fegyházbüntetést kért az ügyész M. Richárdnak a Dózsa György úti baleset okozójának!

Rubóczki Tamás