Európai Néppárt: Manfred Weber keményen nekiment Orbánnak!

Habár tegnap hivatalosan is tudatták a magyar néppel, hogy Orbán Viktor csütörtökön és pénteken Brüsszelben tárgyal, s vesz részt a tagállamok vezetőinek ülésén, azt persze nem említették, hogy Orbán nem vehetett részt az Európai Tanács ülését megelőző Európai Néppárti konzultáción, amelyen a pártcsalád közös álláspontját dolgozták ki a fontos európai kérdésekben. Merthogy a Fidesz tagsága továbbra is fel van függesztve. A nemzetközi sajtó azonban nem ennyire szemérmes.

„Az Európai Néppárt az értékek pártja, és mi megvédjük ezeket. Ezért fagyasztottuk a Fidesz néppárti tagságát. Ez továbbra is érvényes”

– mondta Manfred Weber néppárti frakcióvezető az Euronews brüsszeli tudósítójának a kérdésére. A német politikus hozzátette, hogy ha nincs semmilyen fejlődés Magyarországon, akkor semmi nem fog változni.

Sophie d Veldt holland liberális képviselő a Twitteren feltette a kérdést Weber szavaira reagálva:

„mi a fagyasztott tagság jogállása? Úgy tűnik, hogy nincs benne, hogy kizárják, hogy Fidesz-tagokat parlamenti tisztségekre jelöljenek”

– utalt ezzel például Járóka Lívia parlamenti alelnökké választására.

A Euronews tudósítása felidézi Orbán Viktor múlt heti római látogatását (Silvio Berlusconit látogatta meg) és az ott általa mondottakat:

„mi a néppárton belül nagyon közel vagyunk egymáshoz… egy olyan pártszövetség, egy olyan páros vagyunk az Európai Néppárton belül, amely a jövőben is együtt kíván működni”. Hozzátette, hogy „ők nagyon győzködnek bennünket, hogy maradjunk is benn az Európai Néppártban, de erről majd később fogunk döntést hozni, hogy ha letisztultak a viszonyok az Európai Néppártban… ahhoz még néhány hétre azért szükség lesz”.

Kapcsolódó cikkek

Tisztelt Gajda Péter polgármester úr!

O.L.K.T.

„Eddig 86.000 migránst engedtem be”

O.L.K.T.

Milliókat követelnek vissza Jézus zalai reinkarnációjától

O.L.K.T.