Európai Bizottság: A menekültválságnak vége!

0

Szokatlanul határozott hangnemben közölte az Európai Bizottság, hogy a 2015-ös menekültválságnak vége van. Az ENSZ menekültügyi szervezete 2018-ban 116 ezer menedékkérőt számolt össze, akik be akartak utazni Európába, ami 89 százalékos visszaesés 2015-höz, a válság csúcspontjához képest.

Frans Timmermans, az Európai Bizottság első elnökhelyettese közölte, hogy Európa ugyan már nem él át a 2015-ös eseményekhez hasonló migrációt, de strukturális problémák maradtak.

Az ügyről beszámoló Guardian szerint a mostani határozott üzenet egyértelműen a magyar kormány miatt van, mert a Bizottság fel akarja venni a harcot a hazugságokkal és kamuhírekkel.

A Bizottság kiadott egy 15 pontos listát, amelyen kamuhíreket cáfol. Ennek az egyik pontja az, hogy határozottan kijelentik: az EU már nincs válságüzemmódban a migráció miatt. Később pedig nekimennek a hagyományosan menekültek ellen használt sztereotípiáknak, mint annak, hogy a menekültek kihasználják a szociális ellátórendszert. Azt elismerik, hogy Görögországban kezelni kell az ott lévő menekültek problémáit, és Marokkónak is több pénzt adnának, hogy a menekültek ne induljanak el el Spanyolország felé.

olkt.hu/guardian.com

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Elküldjük neked heti rendszerességgel a legolvasottabb híreket és információkat, hogy ne maradj le semmi fontosról! A feliratkozást meg kell erősíteni a beírt e-mail címre elküldjük a feliratkozáshoz szükséges információkat, így mindenképpen létező e-mail címet adj meg! Soha nem küldünk kéretlen leveleket!

Sikeresen feliratkoztál!