Euronews: Már az Európai Bizottság is vizsgálatot követel a Borkai-féle uniós támogatások miatt!

Alig 24 óra alatt több mint hatszázezren olvasták el az egyik legerősebb gazdaságú magyar város, az Audi üzemének is otthont adó Győr korrupciós hálózatát bemutató blogbejegyzést. Ez Győr lakosságának négyszerese, a szavazóképes magyar lakosság közel tíz százaléka. A bejegyzés azután kapott ekkora figyelmet, hogy a blog az előző napokban Győr az ügyben érintett, egykor olimpiai bajnok polgármesteréről hozott nyilvánosságra olyan felvételeket, melyen egy jachton, szexuális aktus közben látható több nővel, a város több fontos emberének társaságában.

A nemrég megbukott osztrák kancellár Heinz-Christian Strache ibizai videójánál is erősebb képeket tartalmazó felvételeket egy blog hozta nyilvánosságra.

A szerző azt állítja magáról, hogy a polgármester ügyeit intéző ügyvéd. Állítása szerint a jachton nemcsak prostituáltak, hanem kenőpénz és keménydrogok is gazdát cseréltek. A szexvideókkal a blog szerzője olyan, korábban is ismert korrupciós ügyekre irányította a figyelmet, amelyek érintik a német Audi autógyár magyarországi üzemét is. Annak ellenére, hogy a közvéleményt napok óta ez az ügy foglalkoztatja leginkább, az állami és a kormányközeli média csak napokkal a botrány kirobbanása után foglalkozott az üggyel, amikor Borkai elismerte, hogy ő szerepel a képeken. Ez a vasárnapi önkormányzati választások előtt kiszámíthatatlanul befolyásolja az erőviszonyokat, Borkai mindenesetre közölte: nem lép vissza.

Az euronews.com arról ír, hogy az Európai Bizottság követeli a Borkai Zsolt győri fideszes polgármester által jegyzett uniós támogatások kivizsgálását – jelentette ki Natasha Bertaud európai bizottsági szóvivő szerdán Brüsszelben. Az európai Bizottság felszólítja a magyarországi Legfőbb Ügyészt, Polt Pétert, hogy kezdje el kivizsgálni a győri korrupcióval kapcsolatos vagy felmerülő eseteit. Az Európai Bizottság ezen kívül jelentést állít össze Az Európai Csalás Elleni Hivatalnál (OLAF) még ezen a héten. Feltételezhetően a támogatás törvénysértő felhasználására került, így ezt az OLAF is vizsgálni fogja – hívta fel a figyelmet az EB szóvivő.

Kapcsolódó cikkek

Vonult a Toroczkai féle szélsőjobboldali bagázs!

O.L.K.T.

Friss: Amerika pofont adott Orbánnak!

O.L.K.T.

Fekete-Győr András keményen nekiment Gulyás Gergelynek az ügynöközés miatt!

O.L.K.T.
Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Elküldjük neked heti rendszerességgel a legolvasottabb híreket és információkat, hogy ne maradj le semmi fontosról! A feliratkozást meg kell erősíteni a beírt e-mail címre elküldjük a feliratkozáshoz szükséges információkat, így mindenképpen létező e-mail címet adj meg! Soha nem küldünk kéretlen leveleket!

Sikeresen feliratkoztál!