Eszenyi Enikő behódol a hatalomnak

Azért nem vett részt Eszenyi Enikő, a Vígszínház igazgatója a hétfői, a független kultúráért, a Fidesz-KDNP törvénymódosítása ellen szervezett tüntetésen, mert

“meggyőződése, hogy mindent szakmai úton kell elintézni, itt pedig a diskurzus politikai térbe került”

– mondta az ATV Híradónak adott interjújában.

A Vígszínház igazgatója a szerdán megszavazott új színházi törvényről csupán annyit közölt, hogy a megfelelő szakemberek bevonásával elemzi a kialakult helyzetet.

Úgy fogalmazott, mivel a törvény “előírja hogy a kormány és a fővárosi önkormányzat által közösen finanszírozott intézmények esetében finanszírozók állapodjanak meg a színházak működési rendjében tehát én, nagyon szívesen állok rendelkezésre hogy, a két fél közötti megállapodás kialakításában hogy úgy mondjam tevőlegesen szívesen részt veszek”.

Eszenyi mandátuma a Vígszínház élén egyébként jövőre lejár. Erről azt mondta, hogy “ha igényt tartanak a munkájára, akkor folytatni szeretné”.

Forrás Nyugatifény

Kapcsolódó cikkek

2,8 százalék! Ennyit ér a kormánynak egy ledolgozott élet

O.L.K.T.

Kedves Vezető- Varga Zoltán írása

O.L.K.T.

Már Berki Krisztián is főpolgármester akar lenni

O.L.K.T.
Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Elküldjük neked heti rendszerességgel a legolvasottabb híreket és információkat, hogy ne maradj le semmi fontosról! A feliratkozást meg kell erősíteni a beírt e-mail címre elküldjük a feliratkozáshoz szükséges információkat, így mindenképpen létező e-mail címet adj meg! Soha nem küldünk kéretlen leveleket!

Sikeresen feliratkoztál!