És tessék! Lázár: “Keresve sem találni szegény embert hazánkban, a magyarok egyre gazdagabbak.

0
Mérséklődnek a társadalmi különbségek Magyarországon, a szegénység folyamatosan csökken, és Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adatai alapján tovább nőtt az életszínvonal – nyilatkozta Lázár János csütörtökön az M1 aktuális csatornán.
Magyarországon 2010-ben 3,4 millión éltek szegénységben, mostanra számuk 1,8 millióra csökkent – fűzte hozzá, megjegyezve, hogy ilyen mértékű szegénységcsökkenés az unióban sehol nincs.
A fogyasztási mutatók stabilan és töretlenül növekednek 2012 óta, és a szegénység is folyamatosan csökken azóta – mutatott rá.
Az életszínvonal növekedése többek között azzal is magyarázható, hogy a foglalkoztatottsági arány uniós viszonylatban is kiemelkedő, a rendszerváltozás óta nem látott mértékben, 55-56 százalékról 70 felé emelkedett. A munkanélküliség a 2010-ben mért közel 12 százalékról 4 százalékra csökkent – tette hozzá Lázár János a KSH statisztikáira hivatkozva.

Jövőre 2012-hez képest 50 százalékkal nőhet a fogyasztás – fűzte hozzá, megjegyezve hogy nemcsak a fogyasztás mértéke, de annak szerkezete is megváltozott, például radikálisan nőtt a gyerekes családok esetében.

– Önök szerint is ilyen mértékben csökkent itthon a szegénységi mutató? 

Forrás:https://otpercpiheno.com/bejegyzes/761-lazar-keresve-sem-talalni-szegeny-embert-hazankban-a-magyarok-egyre
OLKT megjegyzés a végére: Ezt az infót sem cáfolni, sem megerősíteni nem tudjuk, csupán érdekességként raktuk fel!