ÉS MEGMAGYARÁZZA…

Szijjártó elmagyarázta, miért kell a belgrádi vasútvonal, ha közben Triesztben kikötőt vettünk

Az LMP-s frakcióvezető interpellálta a külgazdasági és külügyminisztert, miért kell megépíteni az 1000 milliárdos Budapest-Belgrád vasútvonalat, ha a kormány megvett egy minden igényt kielégítő trieszti kikötőt.

Miért van szükség a Budapest-Belgrád 1000 milliárd forintos vasútvonalra, amit kínai hitelből építünk? Ha ilyen jó üzlet a vasútépítés, miért nem Kína építi azt üzleti alapon? Ezt kérdezte Keresztes László Lóránt LMP-s politikus Szijjártó Pétertől, mivel a trieszti, nemrég az állam által megvásárolt kikötőről azt mondta a kormány, minden igényt kielégít, korábban pedig azt, hogy a belgrádi vasútvonalra azért van szükség, hogy gyorsabban elérjük a pireuszi, görögországi teherkikötőt. Akkor miért kell mégis vasútvonalat építeni?
Szijjártó Péter azt mondja, a trieszti kikötő nem mérhető a pireuszi kikötőhöz, a nagyobb hajók az előbbit nem tudják használni. A kormány megpróbál bekapcsolódni a Nyugat és Kelet közötti áruszállításért folyó versenybe, ezért kell a vasútvonal, hogy felénk jöjjenek a kínai áruk Nyugatra. A külügyminiszter szerint mindkét kikötői útvonalra szükség van.
Keresztes azt mondja, nincs megalapozva az ezermilliárdos projekt megtérülése, erre a kérdésre nem is válaszolt Szijjártó. A politikus nem, a Parlament viszont elfogadta a külügyminiszteri választ

Szeretlek Egerszeg

Kapcsolódó cikkek

Már ezért érdemes volt magyarnak születni! (VIDEÓ)

O.L.K.T.

Lórehabilitáció? Hit Gyülekezete? Eszék foci?

O.L.K.T.

Ez csak bizonyíték, hogy nem csak őrült, hanem, hogy gyáva is!

O.L.K.T.
Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Elküldjük neked heti rendszerességgel a legolvasottabb híreket és információkat, hogy ne maradj le semmi fontosról! A feliratkozást meg kell erősíteni a beírt e-mail címre elküldjük a feliratkozáshoz szükséges információkat, így mindenképpen létező e-mail címet adj meg! Soha nem küldünk kéretlen leveleket!

Sikeresen feliratkoztál!