Erre most nagy szükség van: Lovaskatonákat képez a honvédség…avagy vissza a feudalizmusba

Most jó lenni katonának…

A honvédség célja a lovas katonaság hagyományának felélesztése, megyénként egy-egy tartalékos lovas szakasz kiállítása. Ehhez a felszereléseket és a lovakat is a hadsereg adná. A honvédségi ménest 500 lóval tervezik felállítani. Az első szakasz Kaposváron alakult, tizennyolc tartalékos tett esküt és vett részt egy három napos intenzív kiképzésen – adta hírül a Sonline.hu.

– Elsősorban a magyar öntudatom miatt vállaltam a feladatot, valamint a plusz lovaglási lehetőség vonzott – mondta a lapnak Decsi Katalin, aki szintén részt vett az alapkiképzésen.

A kiképzést vezető Nevelős László alezredes szerint a mai, modern hadviselésben is helye van a lovaknak, mert olyan terepen is jól, illetve gyorsan lehet mozogni velük, ahová járművekkel nem lehet elérni…

Múlt hónapban tették le az esküt, a héten pedig háromnapos intenzív alapkiképzésen is átesett a Magyar Honvédség első lovaskatona csoportja. A Sonline.hu beszámolója szerint tizennyolc kaposvári a Kaposvári Önkéntes Területvédelmi Tartalékos Szakasz tagja lett. Az alapkiképzésen részt vett Decsi Katalin a lapnak elmondta, hogy

“elsősorban a magyar öntudatom miatt vállaltam a feladatot, valamint a plusz lovaglási lehetőség vonzott.”

A kiképzést vezető Nevelős László alezredes szerint a “mai, modern hadviselésben is helye van a lovaknak, mert olyan terepen is jól, illetve gyorsan lehet mozogni velük, ahová járművekkel nem lehet eljutni. A hadkiegészítő parancsnokságon kell jelentkeznie, aki katona szeretne lenni, ám azt megszűrik, kiből lehet lovas.”  Hozzátette: a 120 órás kiképzés folyamatos és az eskütétellel sem kell megvárni a nagy ünnepségeket, bármikor letehető.

A honvédség célja megyénként egy-egy tartalékos lovas szakasz kiállítása, hozzá egy 500 lóra tervezett ménes felállítása.

Kapcsolódó cikkek

Durvul a Fidesz-maffia! Így ütötték meg a DK-s aktivistát! (Videó)

Rubóczki Tamás

Lófaxt sem kaptak nem még beígért béremelést a honvédkórház dolgozói

O.L.K.T.

Karácsony meghőmérőzte a metrót VIDEÓ

O.L.K.T.

Hozzászólok