Erdogan bedönti a forintot is!

0

Erdogan bedönti a forintot is!

Recep Tayyip Erdoğan Törökország elnöke és már jelenleg korlátlan ura a politikai hatalmi játszmát ugyan megnyerte, de a nemzetközi gazdasági válságban valószínű alul marad.

A piac nem nézi jó szemmel ha egykezi irányítás alá kerül egy ország gazdasága főleg úgy hogy a török nemzeti bankot egy rokona irányítása kezébe tette.

Erdogan eszement térhódítását viszont megsínyli a török líra. A nemzetközi deviza sem tétlenkedik és iszonyú mélységbe taszítja a török fizetőeszközt. A líra ebben viszont nem marad magára. A mélységbe magával rántja a többi gyengén szereplő nemzeti valutát is a Dollárhoz és az Euróhoz képest.

Így most a forint ismételtetem a történelmi mélypont közelébe sodródott és egyenlőre nincs ami megállítsa a lejtmenetben.  A ma reggeli árfolyam már újból a 324 forint felett volt az Euróhoz képest.

A piaci elemzők nem zárják ki, hogy ezúttal újabb mélypont végez a forint.
Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Elküldjük neked heti rendszerességgel a legolvasottabb híreket és információkat, hogy ne maradj le semmi fontosról! A feliratkozást meg kell erősíteni a beírt e-mail címre elküldjük a feliratkozáshoz szükséges információkat, így mindenképpen létező e-mail címet adj meg! Soha nem küldünk kéretlen leveleket!

Sikeresen feliratkoztál!