Erdélyben kezdődött a magyarországi választási csalás!

A ZiarHarghita.Ro portál egy cikkében már március utolsó napján igyekezett riadót fújni, mert látták milyen óriási és szervezett csalással készülnek meghekkelni a magyar országgyűlési választást Erdély szerte. 

A választási csalás felépítése

Ami Romániában történik, a hatóságok megengedő tekintete vagy behunyt szeme előtt, az minden elképzelést felülmúl – írta akkori cikkében a portál, majd így folytatta: A magyar parlamenti választások március 8-án elkezdődtek. De nem a szomszédos országban (Magyarországon, a szerk.), hanem Romániában. A szavazás hazánkban egy hónappal a magyarországi, április 8-án sorra kerülő, választások időpontja előtt kezdődött. Semmi baj ezzel, bár ez a megközelítés megkérdőjelezhető, de ha a szomszédos ország törvényhozói így döntöttek, ám legyen. A későbbiekben arról ejt szót a portál, hogy óriási választási csalás történt  az Orbán Viktor vezette FIDESZ javára. A magyar miniszterelnök már időben személyre szóló levelet küldött minden romániai magyarnak, és azt kérte, hogy a folytonosságra szavazzanak. Vagyis szavazzanak a FIDESZ-re, és  regisztráljanak. Sokan megtették.

Kibiztosítva a választási bomba

Azok, akik megtették postai úton megkapták a szavazólapot tartalmazó borítékot, ettől a ponttól kezd érdekessé válni a dolog. Lássuk ismét mit ír a lap:

A magyar állampolgárok, köztük a kettős állampolgársággal rendelkező romániai magyarok is, a magyarországi választási törvény értelmében csak Magyarország konzulátusain vagy nagykövetségén szavazhatnak bárhol a világon. A romániai törvények is nagyon világosan mondják, hogy a szavazat leadása csak a konzulátuson vagy nagykövetségen történhet. Romániában azonban sem a magyar, sem a román jogszabályok nincsenek betartva.

A FIDESZ létrehozta az Erdélyi Magyar Néppárt, az EMNP ernyője alatt működő ún. demokráciaközpontok hálózatát, amelyeket az utóbbi alaposan meg is  finanszírozott. Az EMNP-t még nem rég Tőkés László vezette, de Orbán Viktor félreállította, mert nem teljesítette a parancsokat.

Figyelem, a csalás lényege

A romániai magyarokat arra biztatják, olvasható a román portál cikkében, hogy ezekbe a központokba vigyék a szavazólapjaikat, innen pedig majd eljuttatják azokat Magyarországra. Azt viszont senki nem garantálja a naív magyar szavazónak, hogy nem piszkálnak bele szavazataikba és azokat ugyanúgy továbbítják Magyarországra mint ahogy ők leadták.

Ezek a központok nem rendelkeznek jogi minőséggel a szavazás biztosítására. Nincs biztosítva a szavazás titkossága sem. Azt kérik a magyar embertől, hogy hagyja ott a szavazatát, anélkül, hogy minimális bizonylatot kapna, hogy átvették a szavazólapot. Ráadásul ragaszkodnak ahhoz, hogy a szavazat ott maradjon, és ne menjen a polgár a konzulátusra.

Ily módon minden átadott szavazólapot gyorsan kicserélhetneka központokat finanszírozók, a FIDESZ javára. Ez magyarázza a Romániában leadott korábbi szavazatok 99%-os arányát a FIDESZ javára.

Óriási választási csalás, amiről senki nem tud semmit?

A magyarországi ellenzék sem tud semmit, ellenkező esetben reagált volna. Hacsak nem adta meg ő is magát, mint a romániai ellenzék. Ami ebből a szempontból történik, az nagyon súlyos. És még súlyosabb, hogy egyetlen romániai hatóság sem foglal állást ezekkel a dolgokkal szemben. ZiarHarghita.Ro cikke tökéletes pontossággal írta le – mint az feljebb kiderül már a választásokat megelőzően –  azt a nagyon kifinomultnak tűnő, ugyan akkor faék egyszerűségű manipulációs rendszert, amit a FIDESZ Romániában is bevetett. Kár, hogy a portál előzetes jelzésére senki nem figyelt a demokratikus oldalon.

(Forrás: ZiarHarghita.Ro)

 

Kapcsolódó cikkek

Ujhelyi István EP-képviselő nyílt levele a magyar lakossághoz!

O.L.K.T.

Orbánt szétgraffitizték a Parlament előtt!

Rubóczki Tamás

Demokratikus Koalíció: Egyre súlyosabb a MÁV-botrány!

O.L.K.T.
Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Elküldjük neked heti rendszerességgel a legolvasottabb híreket és információkat, hogy ne maradj le semmi fontosról! A feliratkozást meg kell erősíteni a beírt e-mail címre elküldjük a feliratkozáshoz szükséges információkat, így mindenképpen létező e-mail címet adj meg! Soha nem küldünk kéretlen leveleket!

Sikeresen feliratkoztál!