Ennyit a bérrobbanásról: a magyar fizetés az egyik legalacsonyabb az EU-ban

A visegrádi országok is rendesen lehagytak bennünket.

Bár a kormány előszeretettel kommunikálja a magyar bérek “szárnyalását”, ha mindezt összevetjük az EU-s, vagy akár csak a visegrádiak fizetéseivel, máris árnyaltabb lesz a kép.

A Népszava írta meg, hogy a 2018-as adatok már 862 eurós nettó magyar átlagbért mutatnak, de ez még mindig a negyedik legalacsonyabb fizetség az unióban, ennél rosszabbul csak a lettek, románok és bolgárok keresnek.

A hazai nettó bérek lemaradása nemcsak az uniós mezőnyben jelentős, de a visegrádi országokban is jóval többet visznek haza a dolgozók. Szlovákiában 923-955, Lengyelországban 951-991, Csehországban 1126-1132 euró a nettó fizetés.

Még a visegrádi országok között is leszakadóban vannak a magyar bérek./Kép. Jobbik

Az unió átlaga pedig csaknem a magyar nettó háromszorosa, 2470 euró.

Egyáltalán nem beszélhetünk bérrobbanásról az elmúlt évtizedben, hiszen Európában ugyanazok a folyamatok zajlottak le, mint Magyarországon.

Kapcsolódó cikkek

A DK börtönnel fenyegeti Orbánt és Tiborczot

O.L.K.T.

Védjük meg Orbán Viktort!

O.L.K.T.

Rém-usz /Bence/ bácsi meséi…

O.L.K.T.
Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Elküldjük neked heti rendszerességgel a legolvasottabb híreket és információkat, hogy ne maradj le semmi fontosról! A feliratkozást meg kell erősíteni a beírt e-mail címre elküldjük a feliratkozáshoz szükséges információkat, így mindenképpen létező e-mail címet adj meg! Soha nem küldünk kéretlen leveleket!

Sikeresen feliratkoztál!