Ennek az álkereszténynek semmi nem számít!

Tagtársai szerint a Safari Club Egyesület nevében, de felhatalmazása nélkül igényelt vadászterületet az állami Gemenc Zrt.-től az egyesület elnöke, Halmágyi-Takács István, aki nemrég azzal került be a hírekbe, hogy az I. kerületben lévő 165 négyzetméteres önkormányzati bérlakásáért 64 ezer forintot fizet havonta. Halmágyi-Takácsot az egyesület vezetőségi tagjai lemondásra és kilépésre szólították fel – tudta meg az Átlátszó.

A portál egy olvasójától értesült arról, hogy kisebb botrányt okozott az egyesületben, amikor tavaly év végén kiderült, hogy elnökük a Gemenc Zrt.-hez vadászterület iránti igényt jelentett be az egyesület nevében.

Eszerint az elnök a Zrt. 12 ezer hektáron gazdálkodó Hajósi Erdészet területét kérte volna, amelyen található egy értékes vadászház is.

A lap úgy tudja, hogy ez nem csak a Gemenc Zrt.-nél, de az Agrárminisztériumban sem talált támogatásra. Még akkor sem, ha Halmágyi-Takács lépése mögött egy befolyásos embert, az ország fővadászaként is emlegetett Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettest sejtették is.

Fotó: Safari Club

Ezután Halmágyi-Takács István állítólag egy újonnan alapított vadásztársaság, A Fenntartható Vadászatért Vadásztársaság Egyesület nevében adott be újabb igénylést vadászterületre a Gemenc Zrt.-hez, de akkor már csak körülbelül 4 ezer hektárra.

Mindezt a Safari Club szervezési alelnöke, Lakatos Pál megerősítette az Átlátszónak. Közölte, hogy Halmágyi-Takács István tavaly novemberi akciójáról nem tudtak. Megjegyezte, azért sem értette a Safari Club nevében vadászterület igénylésére beadott kérelmet, mert

az egyesület nem akart vadászterületet szerezni.

Felháborítónak nevezte emellett, hogy az elnök a közgyűlés felhatalmazása nélkül lépett. Azt nem tudta megmondani Lakatos Pál, hogy volt-e ebben hátszél ebben a kísérletben, de úgy vélte, hogy biztos kell egy magas beosztású patrónus ahhoz, hogy egy állami cég vadászterületéből 3 800 hektárt kijelöljenek egy csapatnak.

Lakatos Pál azt is elmondta, hogy az elnök először tagadta, hogy megigényelte a területet, de aztán mégis elismerte. 

– Most egyébként elválnak az útjaink, mert április 6-án új elnököt és elnökséget választunk, és Halmágyi-Takács István nem indul az elnöki posztért – tette hozzá Lakatos Pál.

Halmágyi-Takács István az Átlátszó megkeresésére tagadta, hogy a Safari Club Egyesület nevében vadászterület-igénylést nyújtott be, azt pedig, hogy A Fenntartható Vadászatért Vadásztársaságnak igényelt-e egy mintegy 4 ezer hektáros területet, nem árulta el.

Februárban a 24.hu írta meg, hogy Halmágyi-Takács István a Várnegyedben lévő Országház utcában jutott hozzá egy eredetileg 84 négyzetméteres, majd 165 négyzetméteres területűre növelt bérlakáshoz. Az önkormányzat tájékoztatása szerint kevesebb, mint 64 ezer forintot fizet havonta, ami a szociális lakbér összegének felel meg.

olkt.hu/168ora.hu

Kapcsolódó cikkek

Ezt kaptuk mert plakátra kerültünk: (Néha nagyon szégyellem magam magyarként mások helyett OLKT)

O.L.K.T.

KÖZZÉTETTÉK AZ ELŐREJELZÉST MI VÁRHATÓ 2050-re!

O.L.K.T.

Brutális információkat hoztak nyilvánosságra Orbán Viktorról Franciaországban!

Rubóczki Tamás