Én bekerültem a börtönbe, nem kevés időre, ő addig fideszes politikus lett! (Videó)

Lázár János kancelláriaminiszter tagadja, hogy “felső körökből” kapott utasítást “Kubatov kedvenc gyilkosa”. Szabó “Szőke” Ferenc, a Fradi egykori “szurkolói koordinátora”, aki korábban emberölés miatt ült tíz évet, a Privátkopó után a HírTV-nek is nyilatkozott arról, hogy milyen megbízásokat teljesített “felső körökből” érkező utasításokra. A kormányinfón Lázár Jánost is felkérdezték az ügyről. Ahogy arról korábban írtunk “Szőke” még a kilencvenes évekből, szurkolói körökből ismeri Kubatov Gábort, a Fidesz pártigazgatóját és a Fradi elnökét. Kettejük életpályája azonban merőben másképp alakult.

“Én bekerültem a börtönbe, nem kevés időre, ő addig politikus lett”

– mondja a riportban “Szőke”, aki miután szabadult tíz éves börtönbüntetéséből, amit egykori főnökének, az Olasz néven ismert pénzváltó és drogkereskedő, G. Mihály csoportos kivégzéséért kapott, felkereste a régi barátot, hogy adjon egy esélyt neki a Fradinál. Megkapta, elsőként biztonsági főnöknek nevezték ki, de büntetett előélete miatt új pozíciót kellett kitalálni számára, így lett szurkolói koordinátor. A kettes szektort, a B-közepet irányította és meccsenként 400-500 ezer forintot vihetett haza, egyéb szívességekért pár tízezer forintokat kapott. Ilyen szívesség volt az is mikor a Fidesz-székházat kellett megvédenie a fiataloktól, akik az új alkotmány elfogadása ellen tiltakoztak vagy mikor csapatával megakadályozták, hogy Nyakó István elsőként vigye az időbélyegzőhöz az MSZP vasárnapi boltzárról szóló népszavazási kezdeményezését. De állítása szerint kapott megbízást arra is, hogy “intézze el” a Fradi egykori edzőjét, Ricardo Monizt, aki azonban addigra visszarepült Hollandiába. Szőke kikérte magának, hogy ő bűnöző lenne, mint mondja tettéért megbűnhődött a börtönben és szabadulása óta betartja a törvényeket. A riporternő kérdésére, hogy van-e lelkiismeret-furdalása a következőket felelte:

„Mit csináljak a lelkiismeret-furdalással? Azon nem tudok zsömlét venni. Bocsánat. Én nem vagyok egy érzéketlen ember. Katona voltam. Akkor az volt a dolgom.”

A riport legfontosabb része talán a következő párbeszéd volt:

“R: Maga szerint nem furcsa, hogy egy olyan államban élünk, ahol bizonyos felső vezetők az ő kis politikai céljaik elérésére katonákat, tulajdonképpen bűnözőket fogadnak fel?

Szőke: (…) Erre a kérdésre nem szeretnék válaszolni. Természetesen nem normális.”

A HírTV a szerdai kormányinfón kérdezte Lázár Jánost, hogy mi a véleménye a nyilatkozatról; a kancelláriaminiszter szerint hazugság, hogy a kormány bármilyen törvénytelenség elkövetésére uszította volna a korábban gyilkosság miatt elítélt Fradi-közönségkoordinátort.

„A Fidesz senkinek semmilyen utasítást nem adott bármiféle ilyen típusú cselekvésnek a megvalósítására vagy végrehajtására. Az, hogy a Fidesz utasította volna őt vagy mást bármilyen törvényellenes cselekedetre, az szemen szedett hazugság. Azt tudom önnek mondani, hogy belőve, vagy részegen ki mit beszél összevissza, arra gondolok, aki itt nyilatkozott, azzal én a kormány tagjaként nem kívánok foglalkozni”

– fogalmazott.

 

olkt.hu/youtube.com

Kapcsolódó cikkek

„Kisanyám neked nem osztottak lapot” – A Fidesz ezzel ismét megmutatta, mit gondol valójában a nőkről!

Rubóczki Tamás

Jakab Péter porrá zúzta az ÁSZ elnökét! (Videó)

Rubóczki Tamás

Szánalmas hazudozásba kezdett a Fidesz a karácsonyi szánkókról! (+Videó)

Rubóczki Tamás