Emberek ragadtak több tucat aluljáróba, nem jár a BKV, több ezer gyermek még mindíg óvodában van, mert nem tudnak a szülők értük menni Erdogan miatt!

A török elnök látogatása miatt az embereket leszállították a villamosról, nem mehetnek be a házakba, a Margit hídon tömegek gyalogolnak. Sokan ragadtak a munkahelyükön, a gyerekekért sem jutnak el a szülők az óvodába és az iskolába. Az Andrássy út hermetikusan le van zárva, van, aki a Batthyány téri aluljáróban ragadt.

Az esti csúcsforgalomban indult Gül Baba türbéjéhez Recep Tayyip Erdogan, ezzel gyakorlatilag megbénította Budapest közlekedését. A helyzetet nehezíti, hogy este ért véget több tüntetés is a fővárosban, de újabb és újabb alakult ki.

„Teljes a káosz a Jászai Mari téren, villamosok nem mennek át a hídon, emberek és autók egymás hegyén hátán. Mindenki gyalogol át a hídon, tiszta népvándorlás”

– jelentette tudósítónk este hat körül a Margit hídról.

A Nyugati pályaudvarnál később már a villamosok is feltorlódtak és abszolút nem közlekednek.

A budai hídfőnél található Átrium előtt rendőrsorfal állt, senkit nem engedtek át a túloldalra, az emberek nem tudtak hazajutni.

A tömegközlekedés helyzete sem jobb, a BKK-Budapesti Közlekedési Központ pár perccel este hét előtt Facebook-oldalán közölte, összeomlott a 4-6 villamos, a 2-es villamos, a 17-es villamos, hogy az M2-es metró újra megáll a Batthyány téren és a H5-ös HÉV is újra közlekedik a Margit híd, budai hídfő és a Batthyány tér között.

A kisföldalatti továbbra sem jár, tudósítóink jelentése szerint pedig az Oktogon, a Jászai Mari tér, a Nyugati pályaudvar és az Andrássy út környéke továbbra is kaotikus.

A 444.hu szerint a Margit hídnál a rendőrök a közeledő 4-6-os villamos utasait leszállították, a jármű továbbment, az emberek pedig ott állnak az út szélén, mert nem engedik át őket Erdogan érkezése miatt.

Ő arról számolt be, a tömegek a látszattal ellentétben nem tüntetők, csak emberek, akik szeretnének hazamenni, de már elég idegesek.

A Batthyány téren az alujáróból egész egyszerűen nem engedik fel a felszínre az embereket, és fogalmuk sincs, mikor mehetnek ki. A Nyugati pályaudvarnál leszállították az embereket a metróról.

A BKK szerint az M3-as metró nem közlekedik a Nagyvárad tér és a Lehel tér között, helyette a meghosszabbított útvonalon közlekedő M3-as metrópótló autóbusszal lehet utazni hatósági intézkedés miatt.

Az Index szerint gyalogosan sem könnyű közlekedni, mert a rendőrök körbezárták a közlekedőket.

Az emberek egy része ugyanakkor letépte a rendőrségi szalagokat, mondván takarodjon Erdogan.

Több tucat ember ellen rendőrségi intézkedés folyt.

A villamos csak a Jászai Mari tér és az Oktogon között közlekedik, hiszen az utóbbi helyen pedig az Andrássy út hermetikus lezárása miatt nem tud továbbhaladni.

A Margit híd budai hídfőjénél nagyjából 1500-2000 ember esett fogságba,a Bem mozi előtt már üvöltözés is kialakult a rendőrök és az emberek között.

Legtöbben azon háborognak, hogy nem tudják elhozni a gyereküket az óvodából, iskolából. A híd két oldalán az emberek tapsolással tüntetnek.

Több óvodai és iskolai pedagógus szerint még több ezer gyerek rekedt az óvodákba és iskolákba, ami botrányos!

A hvg.hu tudósítójának rendőrök azt mondták az Andrássy útnál, hogy akár egy óra is lehet a lezárás.

A teljes lezárások este 22 óráig tartanak.

Kapcsolódó cikkek

Nőket a politikába – Gyurcsány Ferenc

O.L.K.T.

Szabó Tímea, a MSZP-Párbeszéd szövetségének társelnöke nagyon durván beleállt ismét Orbánba!

Rubóczki Tamás

Bogdán László Cserdi polgármestere megállíthatatlan!

O.L.K.T.
Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Elküldjük neked heti rendszerességgel a legolvasottabb híreket és információkat, hogy ne maradj le semmi fontosról! A feliratkozást meg kell erősíteni a beírt e-mail címre elküldjük a feliratkozáshoz szükséges információkat, így mindenképpen létező e-mail címet adj meg! Soha nem küldünk kéretlen leveleket!

Sikeresen feliratkoztál!