Elrontották a cirkuszi műsort Orbán Ráhelék!

0

Vági Bence, a magyar Recirquel Újcirkusz Társulat művészeti vezetője rendezte azt az előadást, amelynek csütörtökön volt a világpremierje Münchenben. A bemutatót Orbán Ráhel is látta. Mi köze a miniszterelnök lányának a cirkuszművészethez?

Április 4-én mutatták be a híres német utazó társulat, a Krone Cirkusz Mandana című előadását, amelyet a magyar Recirquel Újcirkusz Társulat művészeti vezetője, Vági Bence rendezett, és amit a következő időszakban több mint 200 alkalommal mutatnak be Európa-szerte. A Mandana Münchenben debütált, és bár az előadás főszereplői német artisták, Vági Bencén kívül több magyar is részt vett a produkció létrehozásában. 

A koreográfiát a Recirquel kreatív csapata, Illés Renátó és Zsíros Gábor alkották meg, Pintér Áron rendezőaszisztensként segítette a munkát, Kasza Emese a jelmezekért, Lenzsér Attila a világításért felelt, a zenét Szirtes Edina Mókus szerezte, és részt vett a produkció összeállításában Kristóf Krisztián artistaművész is.

A bemutatón a hvg.hu riportere is ott volt, így szúrtuk ki, hogy a helyszínen megjelent Orbán Ráhel is. Joggal merülhet fel a kérdés, hogy a miniszterelnök lányának mi köze a cirkuszművészethez, a válasz pedig erre a turizmus és Vági Bence.

A Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) vezérigazgatója, Guller Zoltán ugyanis tavaly jelentette be, hogy a turizmus megreformálásához, az új pozitív országmárka kialakításához tanácsadókat kért fel, többek között Orbán Ráhelt is. Az MTÜ akkor a Népszava kérdésére kiemelte, hogy több szakembert is bevontak az új stratégia kialakításába, Orbán Ráhel mellett például Vági Bencét. Azt is közölték, hogy a miniszterelnök lánya “szabadidejében segíti ötleteivel és javaslataival az ügynökség munkáját, amiért semmilyen ellenszolgáltatást nem kap, szerződéses viszonya az ügynökséggel nincs, pozícióval nem rendelkezik”.

Kollégánk szerint a helyszínen volt még Fekete Péter, kultúráért felelős államtitkár is.