ELŐKERÜLT A BORKAI-KÖZELI VÁLLALKOZÓK BALATONFÜREDI VILLÁJA!

0

Ha nem az Adrián, akkor balatonfüredi luxusvillában mulat a „győri polip”: Borkai is megfordult itt jópárszor az Index szerint.

Bár Borkai Zsolt a szex- és korrupciós botrány ellenére megnyerte a győri polgármesterválasztást, majd a Fideszből kilépve bejelentette, hogy polgármester akar maradni, a szellemet kiengedték a palackból:

a kampány során a névtelen szerző által írt blogon lefestett „győri polip” viselt dolgai után tovább nyomoznak újságírók.

Az Index friss cikkében egy balatonfüredi luxusingatlanról számolt be, amely Borkaihoz egykor vagy most közel álló vállalkozók: Bolla Péter, Rákosfalvy Zoltán, Gasztonyi László és Somogyi János saját, illetve közvetlen rokonai nevén vannak. A cikk szerint az ingatlanban a győri polgármester is többször megfordult az utóbbi években. Rákosfalynak ráadásul nemcsak itt, hanem Polt Péter legfőbb ügyész szomszédságában van luxusapartmanja a Balaton partján.

A kampány alatt egyébként a 2012-es botrányos telekügylet került újra reflektorfénybe: ennek lényege ugye az, hogy Borkai közeli barátja, Rákosfalvy Zoltán felvásárolt földeket, amelyeket aztán később ipari területté minősítve sokszoros áron adott tovább egy offshore-hátterű cégen keresztül az Audinak, hatalmas profitot realizálva az üzleten. Rákosfalvy és Borkai gyümölcsöző kapcsolatáról korábban az Index közölt átfogó cikket.

Ezen felül kiderült, hogy Borkai Zsolt fia évi tizenkétmillió forintot kap egy cégtől, aminek tulajdonképpen semmilyen más egyéb tevékenysége nincs, miközben a győri kézilabdacsapatnál is kap fizetést, ráadásul – ahogy azt Hadházy Ákos független parlamenti képviselő állítja –közpénzből. Az is napvilágot látott, hogy a polgármester feleségének a nevén egy hatalmas birtok található Sokorópátkán, illetve kiderültek részletek arról, hogy milyen magánrepülőgépekkel utazhattak Borkaiék az Adriára. A hvg.hu egyébként pénteken ismertette a polgármester vagyonnyilatkozatát.
ugytudjuk.hu

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Elküldjük neked heti rendszerességgel a legolvasottabb híreket és információkat, hogy ne maradj le semmi fontosról! A feliratkozást meg kell erősíteni a beírt e-mail címre elküldjük a feliratkozáshoz szükséges információkat, így mindenképpen létező e-mail címet adj meg! Soha nem küldünk kéretlen leveleket!

Sikeresen feliratkoztál!