Élő adásban vallotta be az államtitkár, hogy a kormány politikai alapon dönt a civilek pénzéről!

Idén januártól támogatást vezet be a Nemzeti Együttműködési Alap a civil szervezeteknek. A pályázati rendszer keretében 200.000 forint állami támogatásra pályázhatnak. Szalay-Bobrovniczky Vince a Miniszterelnökség civil és társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára az ECHO TV Jó reggelt! című műsorának hétfői adásában kiemelte, a pályázat nyitva áll az összes nonprofit civil szervezet előtt.

Szalay-Bobrovniczky Vince a kormány civil arcának nevezte a Nemzeti Együttműködési Alapot és kiemelte, az alap az elmúlt években folyamatosan emelkedett, jelenleg mintegy 6 milliárd forintos. A pályázatot január 16-án a Bethlen Gábor Alap fogja kiírni. Hozzátette: két kiírás lesz, az egyik az összevont pályázatokra vonatkozik, a másik pedig az egyszerűsítettekre.

Nehéz Attila műsorvezető azon kérdésére, ki lehet-e szűrni az álcivileket, Szalay-Bobrovniczky Vince elmondta, fontos törekvés, hogy a valódi civil szervezetek jussanak támogatáshoz, azok, akik a társadalom számára hasznos munkát végeznek, adott esetben terhet vesznek az állam, az önkormányzatok válláról.

Igyekszünk kiszűrni minden olyan szervezetet, amelyről úgy gondoljuk, nem végez hasznos munkát, hanem alapvetően olyan politikai célokat kíván megvalósítani, amelyekkel nem értünk egyet – tette hozzá a politikus.

 

 

 

olkt.hu/MTI

Kapcsolódó cikkek

Tordai Bence: Ez a színházak fekete napja, a Fidesz megszavazta a kultúragyilkos törvényét – Összellenzéki sajtótájékoztató

O.L.K.T.

Hadházy Ákos : Kövér László szerint pénzzel el lehet hallgattatni az igazságot…

O.L.K.T.

Már 65 millió migránssal riogatnak!

H Miklós
Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Elküldjük neked heti rendszerességgel a legolvasottabb híreket és információkat, hogy ne maradj le semmi fontosról! A feliratkozást meg kell erősíteni a beírt e-mail címre elküldjük a feliratkozáshoz szükséges információkat, így mindenképpen létező e-mail címet adj meg! Soha nem küldünk kéretlen leveleket!

Sikeresen feliratkoztál!