Ellenzéki politikusok is felszólalnak ma a Kossuth téren

E sorok írása idején – délután fél négykor – már másfélezer ember jelezte részvételét egy ma délután öt órára meghirdetett budapesti tüntetésen, amely iránt közel hétezer ember érdeklődött. Ismert politikusok is beszédet mondanak. Összehasonításként: a tegnapi megmozdulás Facebook felhívására is hasonló nagyságrendű jelentkező volt hasonló időben. Közben a Helsinki Bizottság egy kis képes könyvecskét tett közzé tüntetőknek és másoknak az igazoltatásról, hogy

„Mit tehet a rendőr és mit tehetsz te?”

Sorozatban a harmadik délutánon-estén telhet ma meg a Kossuth tér, miután mára is van meghirdetett megmozdulás a főváros szívben. „Menjünk a Kossuth térre” címmel olvasható a felhívás, amelyet egy magánszemély tett közzé, s amelyen előre meghirdetett szónokok mondanak beszédet.

Felszólal Szíjártó Imre, hallgató, CEU; Kunhalmi Ágnes (MSZP), Varga Damm Andrea (Jobbik), Tordai Bence (Párbeszéd), Hercegh Mária (Magyar Szakszervezeti Szövetség Nőtagozatának vezetője), Vadai Ágnes (DK), Donáth Anna (Momentum), Schmuck Erzsébet (LMP) és Krasznahorkai Emma, a szervező.

„Öltözz melegen! Ha lehet, vegyél fel fehér sálat és/vagy sapkát!”

– olvasható a felhívásban, amely szerint a demonstráció hivatalosan este 6-ig tart.

 

 

olkt.hu/Facebook

Kapcsolódó cikkek

Jakab Péter, diktátor, “bajszos sz@r”, “rezsidisznó”, száraz tészta. Mi a közös bennük?

O.L.K.T.

Orbántól fél az Európai Néppárt.

H Miklós

Ön szerint, követendő Juhász Péter azon döntése, hogy visszalépett a legesélyesebb ellenzéki jelölt javára?

H Miklós