„Eljön az igazság pillanata”

Az Európai Ügyészséggel vagy a pénzek közvetlen brüsszeli kifizetésével megelőzhető lenne a magyarországi politikai korrupció – véli Cseh Katalin. A Momentum politikusa szerint az EP-választáson az ellenzék megmutathatja: Magyarország nem egyenlő Orbán Viktorral

A közeljövő kulcskérdése, hogy újra tudjuk-e építeni a jogállamot Magyarországon, ezért szívesen részt vennék az ilyen kérdésekkel foglalkozó LIBE bizottság munkájában. Egészségügyis hátterem miatt örülnék, ha a második bizottságom a környezetvédelemmel és a közegészségüggyel foglalkozó lehetne, ahol az egészséget minden polgára számára biztosító unióért dolgoznék. Komoly probléma, hogy ennyire kettészakadtak a jóléti feltételek az EU-ban, például, hogy Nógrád megyében az európai átlagnál majdnem 10 évvel kevesebb a lakosok átlag­életkora. Ha az unió egységes akar maradni, szerepet kell vállalnia olyan kérdésekben, amelyeket tagállami hatáskörben nem sikerült megfelelően kezelni.

A gyenge EU az elmúlt időszakban nem tudta biztosítani, hogy a strukturális alapok forrásait valóban az országok felzárkóztatására, az egységesebb életszínvonal megteremtésére fordítsák. Mivel a tagállamok osztották el a pénzeket, sokszor a pazarlás és a korrupció uralkodott. A következő költségvetési ciklusban el kell érni, hogy ne csak egészségügyi fejlesztésre, hanem az intézmények fenntartására is lehessen költeni az alapokból. Emellett oktatásra és munkahelyteremtésre is a korábbiaknál többet fordítanánk.

Bővebben: Magyar Narancs

Kapcsolódó cikkek

Rétvári Bence szerint elenyésző az éhezők száma Magyarországon!

O.L.K.T.

Előre tudták, hogy összefog omlani a választási rendszer!

H Miklós

Harrach szerint a KDNP egy zöld párt!

O.L.K.T.