Elhunyt egy nő az orvoshiány miatt a Honvédkórházban!

# # # #

A hétvégén elhunyt a Honvédkórházban egy középkorú nő, akit háromszor szállítottak oda-vissza az intézmény két telephelye között, és mire kiderült, hogy mi a gond, már nem érte meg a műtétet, írja a hvg.hu.

A lap emlékeztetett, hogy szeptemberben felmondott az utolsó radiológus is a Honvédkórház akut sebészeti ellátást és ügyeletet is adó Podmaniczky utcai telephelyén, és emiatt az ultrahangvizsgálatokat a Róbert Károly körúti központi telephelyen végzik el, majd a betegeket visszaviszik a Podmaniczky utcába, ahol az ügyeletes dönt a továbbiakról. Ebből most tragédia lett…

Kunetz Zsombor egészségügyi szakértő, oxiológus a közösségi oldalán tette közzé csütörtökön reggel, hogy egy középkorú nőt folyamatos görcsökkel, 200-as vérnyomással vitt be a lánya szombaton a Honvédkórház sürgősségijére. A nőt átküldték a Podmaniczky utcai telephelyre, onnan pedig radiológus hiányában a Róbert Károly körútra.

A vizsgálatot több órányi várakozás után végezték el. A diagnózis alapján vasárnapra felvették a sebészeti osztályra, hogy megműtsék, de nem érte meg a műtétet: hétfő hajnalra meghalt.

 

 

olkt.hu/hvg.hu

Kapcsolódó cikkek

Ha Magyarországon is lesz Európai Ügyészség, akkor már a magyar miniszterelnök is tervezheti a menekülési útvonalát Záhony felé

O.L.K.T.

Az európai szocialisták frakcióvezetője üzent: A magyar miniszterelnök, nem fog tudni elmenekülni a számonkérés elől.

O.L.K.T.

Lövöldözés volt Strasbourg központjában

O.L.K.T.