Elhunyt egy nő az orvoshiány miatt a Honvédkórházban!

A hétvégén elhunyt a Honvédkórházban egy középkorú nő, akit háromszor szállítottak oda-vissza az intézmény két telephelye között, és mire kiderült, hogy mi a gond, már nem érte meg a műtétet, írja a hvg.hu.

A lap emlékeztetett, hogy szeptemberben felmondott az utolsó radiológus is a Honvédkórház akut sebészeti ellátást és ügyeletet is adó Podmaniczky utcai telephelyén, és emiatt az ultrahangvizsgálatokat a Róbert Károly körúti központi telephelyen végzik el, majd a betegeket visszaviszik a Podmaniczky utcába, ahol az ügyeletes dönt a továbbiakról. Ebből most tragédia lett…

Kunetz Zsombor egészségügyi szakértő, oxiológus a közösségi oldalán tette közzé csütörtökön reggel, hogy egy középkorú nőt folyamatos görcsökkel, 200-as vérnyomással vitt be a lánya szombaton a Honvédkórház sürgősségijére. A nőt átküldték a Podmaniczky utcai telephelyre, onnan pedig radiológus hiányában a Róbert Károly körútra.

A vizsgálatot több órányi várakozás után végezték el. A diagnózis alapján vasárnapra felvették a sebészeti osztályra, hogy megműtsék, de nem érte meg a műtétet: hétfő hajnalra meghalt.

 

 

olkt.hu/hvg.hu

Kapcsolódó cikkek

Óriási trükköt eszelt ki a Magyar Posta!

H Miklós

Kövér László: A demokrácia ünnepe lesz, ha Orbán Viktor a Várba költözik!

Rubóczki Tamás

Botrányos a Fidesz új intézkedése!

H Miklós