Elegem van: Matolcsy 88888888!

# # # #

Van az úgy, hogy az ember gyereke azt hiszi – mert hinni akarja -, hogy szeretett Viktorának még megvan a józan esze. Sőt, időnként használja is. Aztán kénytelen rájönni, hogy sajnos nem. Amikor Viktor az első Kormányinfón azt mondta, hogy a jegybankelnök kinevezésében nem lesz meglepetés, azt hittem, hogy ezt úgy kell értelmezni, hogy: Nem, lesz meglepetés. Mert ennek lett volna értelme. Viktor azonban mégis kineveztette ezt a tök alkalmatlan, immorális, komoly egészségügyi problémájával megbirkózni nem tudó, hatalommániás frátert, akiről, ha az Országgyűlés épületében lennénk azt is mondhatnánk, hogy lop. És aki Viktor érthetetlen bizalmát gyorsan meg is hálálta. A maga módján.

Valami hosszú nevű kamara tartotta évi szeánszát, ahol Viktor volt az attrakció. Ennek a műfajnak az a koreográfiája, hogy először jönnek a felszopók, végül Viktor a fején glóriával. A kamara elnökének volt az a feladata, hogy sok érdektelen számmal alátámassza, hogy milyen nagyszerű ma vállalkozónak lenni, soha ennyit nem fordítottak…, soha ilyen jól… stb. Beszéde végén pedig csontig be Viktornak, akinél nagyobb hazafit és gazdaságfejlesztőt nem látott az ezeréves haza. (Udvarias taps, ásít, lapoz.) Aztán jön Matolcsy, aki elmondja, hogy a forint stabil, és ez mennyire, de mennyire jó a gazdaságnak, éljen Viktor. (Udvarias taps, ásít, lapoz.) Végül a felszopók gyöngye Miska, aki rizsázik valamit az államháztartás stabilitásáról, a vállalkozások versenyképessé tétele érdekében hozott kormányzati intézkedésekről, és természetesen éljen Viktor. (Udvarias taps, ásít, lapoz.) Ezek után jön Viktor, aki az EP-választásra kanyarodva elmondja, hogy: Brüsszel, családvédelmi, megvédjük. Erre a jelenlévők szűnni nem akaró tapsban törnek ki, extázisba esnek, hangosan éltetik Viktort, vastaps lesz, leszakad a csillár a nagy örömtől, hogy hallhatták szólni a Géniuszt, magát. De nem ez lett. Mert Matolcsy ellopta a showt, szarrá alázta Viktort, és agyonvágta a kormányzati kommunikációt. Hiába, Gyurka nem kifejezetten csapatjátékos.

Ha valaki éppen erre az eseményre csöppent ide a Szíriuszról, azt hihette az események alapján, hogy Matolcsy a miniszterelnök, Viktor meg valami segéd a Dumaszínházból, aki levezeti a felajzott kedélyeket. Gyurka ugyanis programot hirdetett, Viktor száját nyalogatva kényszeredetten állapította meg, hogy neki csak a csont maradt, mert Huba vezér lerágta a húst. Huba ráadásul előre megfontoltan b…szott ki Viktorral, mert előadása előtt közvetlenül az MNB honlapjára is kitetette a 330 pontból álló kormányprogramot, amely valami különös oknál fogva nem a kormányfőhöz, hanem a jegybankelnökhöz kötődik. Talán ezt hívják unortodox alkotmányosságnak Magyarországon. Látod Viktor, megérte ezt a Matolcsyt kineveztetned, pedig mi szóltunk. Gyurka gyorsan meg is hálálta a bizalmadat azzal, hogy hülyét csinált belőled.

Először is a jegybankelnöknek nem feladata belepofázni demográfiai, egészségügyi, oktatási kérdésekbe. Neki az a dolga, hogy őrködjön a forint stabilitásán, ami azért – láthattuk az elmúlt nyáron – Gyurkának sem megy mindig. Az ország irányítása az alkotmány szerint a miniszterelnök munkája. Lehet, hogy Gyurika úgy érezte, Viktor túl sokat foglalkozik üzleti ügyekkel, meg focival, így nem ér rá kormányozni, ezért majd ő megmutatja. Gyurka tehát megpróbálta rávezetni Viktort, hogy mi is lenne egy kormányfő dolga, ha nem meccsekre repkedne meg pénzt hajhászna. Helyes. Csak így tovább.

Mellékesen Gyurrika tönkrevágta az egész kormányzati kommunikációt is, hiszen már egy hete nem Viktor családvédelmi kampánya megy, hanem az: “Érjük utol Ausztriát!” című Matolcsy-műsor. Mindenki ezt a 330 pontot magyarázza, Viktor magyartenyésztő programjával senki sem törődik.

matolcsy-gyorgy.jpg

Ugyanakkor azért szerencséje is van az én Viktoromnak, mert az ellenzékben senki sincs megáldva tizedannyi politikai vénával sem, mint Viktor. Ezek a politikai gondolkodás ellen beoltott ellenzéki politikusok elkezdték támadni a Matolcsy programot, hogy “így megvalósíthatatlan” meg “úgy hülyeség”… Tudják, kérem, mit csinált volna az én Viktorom fénykorában? Matolcsyval szopatná halálra a mostani Viktort. Meghirdetné, hogy ne 2030-ra érjük utol Ausztriát, hanem 2025-re. Ehhez valósítsuk meg a 330 pontos programot. Most. És beadná Matolcsy elképzeléseit törvényjavaslatnak. Például az egyszámjegyű SZJA-ra vonatkozót a következő adóévtől. Mit csinálhat erre a kormánytöbbség? Leszavazza? Akkor lehull az álarc. Megszavazza? Olyan lyukat üt a költségvetésen, hogy ihaj. És az egyéb nyilvánvaló marhaságokat is, meg a Fidesz deklarált programjával szembemenőket is. (Az egészség nem üzlet!) Ezekkel mit csinál a Viktor, hiszen mindegyik indokolásához szépen odakanyarítják, hogy Matolcsy György MNB elnök úr javaslata szerint erre a törvényre szükség van. Megszavaztatja? Na, az szép lenne. Leszavaztatja? Akkor az MNB-elnök egy hülye. Csudás forint árfolyamunk alakulna. Tehát ha az ellenzék nem teljesen idióta, az EP-választási kampány kellős közepén Matolcsy állatságaival kezdi el ütni a kormányt. Viktor pedig megköszönheti Matolcsynak a belé helyezett bizalommal való visszaélést.

És ez Viktort ismerve meg is fog történni. Valamelyik baloldali lapban majd megjelenik, hogy egy M. Gy. monogramú vezető tisztségviselő apja ügynök volt, vagy a Magyar Nemzetben egy nevesincsszerző felvisít, hogy „Matolcsy a kapuk előtt!” vagy az unokatesó viselt dolgairól kezdenek cikkezni, esetleg Zitácska jön a képbe. De ez Gyurka esetében édeskevés. Óriási hatalommal ruházta fel Viktor, gyakorlatilag perceken belül bedöntheti az egész bankrendszert.

Fel van adva a lecke Viktornak, miként vegye ki a cédulát elszabadult Góleme szájából. Ha elege lesz Gyurkából egyet tehet, ráolvassa, hogy: Matolcsy 88888888!

Forrás és hasonló írások:https://olkt.hu/wp-admin/post-new.php

Kapcsolódó cikkek

Emberkereskedelem

O.L.K.T.

Molnár Zsolt passzívan leszek agresszív!

Rubóczki Tamás

Így üldözte el a Fidesz a CEU-t Magyarországról

O.L.K.T.