Elbukott a Fidesz bölcsődeprogramja, 70 ezer gyerek maradt férőhely nélkül!

0

Totálisan megbukott a bölcsődei szolgáltatásokat és férőhelyeket is bővíteni szándékozó, 2015-ös kormányzati ígéret amit akkor Novák Katalin családügyi államtitkár hazudott a köznépnek. Erre Szél Bernadett ellenzéki képviselő hívta fel a figyelmet Facebook-oldalán – írja a Mérce.
Szél kiemelte, ez már abból is látszik, hogy a kormány által

három éve ígért 12 ezer új férőhelyből eddig kevesebb mint ezer valósult meg,

és a kormány most a férőhely-bővítésre vonatkozó, eredetileg 2018 december 31-es határidőt is 2020 december 31-re módosította.

Történik pedig mindez a Családok Évében!

Szél szerint, miközben 2015-ben azt ígérték, minden olyan településen ahol legalább 40 három év alatti gyermek él, vagy ahol öt szülő ezt kérelmezi, bölcsőde fog működni, addig azóta az Emberi Erőforrások Minisztériuma fizetős bölcsődei ellátást vezetett be, (van ahol ez 20 ezer forintba is kerül a szülőknek havonta). Ezzel együtt a Központi Statisztikai Hivatal számai szerint

2017-ben 70 ezer gyermek maradt bölcsődei hely nélkül.

 

 

olkt.hu/Facebook

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Elküldjük neked heti rendszerességgel a legolvasottabb híreket és információkat, hogy ne maradj le semmi fontosról! A feliratkozást meg kell erősíteni a beírt e-mail címre elküldjük a feliratkozáshoz szükséges információkat, így mindenképpen létező e-mail címet adj meg! Soha nem küldünk kéretlen leveleket!

Sikeresen feliratkoztál!