Eladta a kormány a Svábhegyi Gyermekkórházat, luxushotel lehet a helyén

A napi.hu ír arról, hogy komoly ingatlanüzletet kötött meg a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt: az elektronikus aukciós portál alapján kikiáltási áron, 3,5 milliárd forintért eladtak egy 9 ingatlanból álló csomagot.

Ennek a csomagnak a legértékesebb darabja a jelentős kiterjedésű, a XII. kerület, Béla király út 20. szám alatti, hajdani Frivaldszky-Mauthner-Pálffy-villa és történeti kertje, ezekért 2,1 milliárd forintot remélt és kapott is az állam. Itt működött korábban a Svábhegyi Gyermekkórház tüdőszanatóriuma. Ezen kívül három szomszédos ingatlan, a Béla király út 18/a és b, valamint a Laura út 1. – is járt a csomaggal, ezek értéke 768 millió forint volt, azaz az öt svábhegyi ingatlan összesen 2,9 milliárd forintért lett a szerencsés licitálóé.

Mint a lap írja, verseny nem alakult ki a július 10. és 12. között zajló licitáláson, hiszen mindössze egy ismeretlen licitáló akadt, aki az ingatlancsomagot a 3,5 milliárd forintos kikiáltási áron megszerezte. Az MNV amúgy július 5-én jelentette be, hogy eladnák az ingatlanokat, a vevő pedig egy héttel később már le is csapott a csomagra. Voltak amúgy már korábban is kísérletek az eladásra, de akkor az MNV nem járt sikerrel.

Ugyanebben a csomagban több ingatlan is volt: a II. kerületben a Ganz utcából egy 396 négyzetméteres orvosi rendelő épületét, a zuglói Öv utcában pedig egy 1445 négyzetméteres beépítetlen telek is. Ehhez jön még a fertőszentmiklósi 176 300 négyzetméternél is nagyobb, bregenci lokátoros laktanya területe, valamint Gárdonyban egy több mint 46 ezer négyzetméteres beépítetlen telek, amely alig 282 méterre van a tó partjától és a hajókikötőtől.

Ezen kívül a csomag része volt a Borsod-Abaúj-Zemplén megyében található Megyaszó település kastélya is, ahol korábban gyermekotthon működött. Most 159,6 millió forintért talált új gazdára a kastély, amit a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei közgyűlés 2011 decemberében térítésmentesen ruházott át az Országos Roma Önkormányzat, azzal a feltétellel, hogy öt éven belül létesítsenek ott bentlakásos sportiskolát fiúk számára. Ebből semmi nem lett, így az visszaszállt az államra.

Forrás, bővebben és a teljes cikk itt:https://hirzona24.com/eladta-a-kormany-a-svabhegyi-gyermekkorhazat-luxushotel-lehet-a-helyen/?fbclid=IwAR0DZV2d32BJ_VBbplv-huDE1PQ8W7mV3NzuI750Y2yiu9qKjI4-4m6iftA

Kapcsolódó cikkek

Egyre nagyobb a homály a tömeges bevándorlás okozta válsághelyzet bevezetése körül Magyarországon, mikor egy árva lélek sem jön át!

Rubóczki Tamás

NYOMOR, KILAKOLTATÁSOK – ÉLET A VÁLASZTÁSOK UTÁN

O.L.K.T.

Rendkívüli: Tagad a Nemzeti Választási Iroda

O.L.K.T.

Hozzászólok