Ekkora pofátlanságot még a föld nem hordott a hátán: Parragh László szerint januártól jobban megéri a nyugdíjasoknak a munkavállalás, csak menjenek dolgozni!

2019 Januártól jobban megéri a nyugdíjasoknak a munkavállalás, mert nem kell majd járulékokat fizetniük, csak a 15 százalékos személyi jövedelemadót. Parragh László a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke szerint 80 és 100 ezer. Ennyien hiányoznak a munkaerőpiacról Magyarországon.

Ezeket a réseket be lehetne tömködni nyugdíjasokkal, csak menjenek is dolgozni – tette hozzá Parragh. A most benyújtott adótörvények szerint a kormány egyre több nyugdíjast ösztönözne, arra, hogy dolgozzon. Így januártól a munkaviszonyban foglalkoztatott nyugdíjas munkaadójának nem kell a jövő évtől sem szociális hozzájárulási adót, sem szakképzési hozzájárulást fizetnie. A javaslat szerint magának a munkavállaló nyugdíjasnak pedig nem kell majd egészségbiztosítási-és nyugdíjjárulékot fizetnie.

Mindössze 15 százalékos személyi jövedelemadót vonnak le a béréből. És itt még nincs vége a kedvezményeknek. Amennyiben a minimálbér 12-szeresét elérte a jövedelem, akkor megszűnt a nyugdíjfolyósítás. Ez a szabály megváltozik, a korlát eltörlésre kerül. Sokak szerint ezekkel a könnyítésekkel gyakorlatilag kihúzták a talajt a Nyugdíjas Szövetkezetek alól, hiszen eddig csak ott voltak kedvező foglalkoztatási feltételek. A Híradónk által megkérdezett szövetkezet elnöke szerint viszont ezek a szervezetek biztos lábakon állnak és biztonságot nyújtanak a nyugdíjas munkavállalóknak.

A kamara elnöke ugyanakkor nem kritizálta a Nyugdíjas Szövetkezeteket, miután

„Kósa Lajossal átbeszélték a dolgokat”. „Ezek a formák szerintem egymás mellett élnek és versenyképesek lesznek. Eldöntheti bármelyik munkavállaló, hogy mihez van kedve inkább”

– mondta Kósa Lajos volt tárcanélküli miniszter. Kósa Lajos azért is optimista, mert felmérésük szerint 2 millió 700 ezer nyugdíjas közül 800 ezren szívesen dolgoznának.

 

 

olkt.hu

Kapcsolódó cikkek

A jó migráncsok: arab, török és ázsiai üzletemberek az Orbán-család körül

O.L.K.T.

Eiffel-torony Magyarországon?

O.L.K.T.

Ez nem vicc! Ez a mai parlamenti ülés!

H Miklós