Ekkora égést: A CNN újságírója darabokra tépte Szijjártó Pétert!

0

Orbán Viktor Donald Trumpnál tett látogatása után Szijjártó Péter volt a vendég a Hala Gorani által vezetett esti műsorban a CNN-en.

A külgazdasági és külügyminiszer arról beszélt, nagyon barátságos volt a légkör a találkozón, de ezen nem lepődtek meg, hiszen a két vezető ugyanúgy közelíti meg a bevándorlás, a terrorizmus és a keresztények védelmének témakörét.

Gorani utóbbival kapcsolatban arról kérdezte vendégét, hogy mégis mitől kell megvédeni az európai keresztény közösséget, mire Szijjártó hosszas magyarázkodásba kezdett.

Előbb azt mondta, Orbán Viktor arról beszélt, hogy globálisan kell kiállni az üldözött keresztények mellett, akiknek el kellett hagynia az otthonukat vagy diszkriminációtól szenvednek. Említette a Hungary Helps programot is, melynek keretében házakat, iskolákat és kórházakat építenek az üldözött keresztényeknek, főként a Közel-Keleten élőknek.

Gorani ezen a ponton közbevágott, mondván Trump azért is méltatta a magyar kormányt, mert kerítést emelt a déli határon, aminek végső soron csak van valami köze az európai keresztények védelméhez.
Szijjártó közölte, hogy Magyarország elég erős bevándorláspolitikát folytat, és a magyarok meg akarják tartani maguknak a jogot, hogy eldöntsék, kivel élnek együtt. Aztán a harmadik kérdésre már csak igazat adott a műsorvezetőnek abban a tekintetben, hogy az ország keresztény identitását érzik féltve az illegális bevándorlók miatt.

Azt azért hozzátette, hogy a szekularizációtól és az antiszemitizmustól is veszélyben érezzük magunkat, mire emlékeztette őt Gorani, hogy Orbán Viktort is sokan vádolják antiszemita megnyilvánulásai miatt.

Gorani ezután megkérdezte Szijjártót, mit szól ahhoz, hogy az amerikai képviselőház több tagja is levélben fordult Donald Trump elnökhöz, arra kérve őt, ne találkozzon Orbán Viktorral. Emlékeztetett, a levél szerzői a miniszterelnök szemére vetették a barátságát Vlagyimir Putyinnal, a paksi bővítést, a Nemzetközi Beruházási Bank Budapestre költözését, a sajtó- és a tudományos szabadság leépítését, és a növekvő kínai befolyást is.

A válasz úgy hangzott,

először is, lehetetlen küldetés, a találkozó már megtörtént. Ez az első pont. Második pont: ezek hazugságok az országunkról és hazugságok a miniszterelnökről is. Ez a miniszterelnök és ez a kormánypárt zsinórban háromszor nyert választásokat és kétharmados többsége van. Mindenkinek, így a képviselőház külügyi bizottságának elnökének is tiszteletben kell tartania a magyarok akaratát. A magyar emberek pedig egyértelmű döntést hoztak.

olkt.hu/cnn.com

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Elküldjük neked heti rendszerességgel a legolvasottabb híreket és információkat, hogy ne maradj le semmi fontosról! A feliratkozást meg kell erősíteni a beírt e-mail címre elküldjük a feliratkozáshoz szükséges információkat, így mindenképpen létező e-mail címet adj meg! Soha nem küldünk kéretlen leveleket!

Sikeresen feliratkoztál!