Éjszaka akarnak szavazni a színházakról

Felháborító és gyalázat
A diktatórikus rendszerek tesznek ilyet.
Ma tart vitát az Országgyűlés arról a fideszes törvénymódosításról, amellyel a kormány a kultúra, kiváltképp a színházak szabadságát akarja megcsorbítani.

A mai napirendet a Fidesz szándékosan telerakta más ügyekkel, sőt új pontként egy NATO-csúcsról való beszámolót is holnapra tett, hogy a színházak szabadságáról szóló vitát minél későbbre, lehetőleg estére vagy éjszakára halassza – hívja fel a figyelmet közleményében a DK.

Hozzáteszik: “jól ismerjük már ezt, ugyanezt csinálták a rabszolgatörvénnyel is.”

“A Demokratikus Koalíció arra kér minden ellenzéki pártot és képviselőt, hogy közösen akadályozzuk meg a színházakról szóló vita estére halasztását!

A DK képviselői ezért a mai ülésnapon csak az utolsó napirendi pontként szereplő, színházakat érintő vitánál fognak felszólalni, az előtte lévő más témákban nem – hogy ezzel is előrébb hozzuk a kultúra szabadságáról szóló vitát.

Arra kérünk minden ellenzéki pártot, hogy képviselőik is tegyék ugyanezt, akadályozzuk meg közösen, hogy a Fidesz az éj leple alatt zavarja le a gyalázatos törvénymódosításáról szóló vitát!”

– áll a DK közleményében, melyet Gréczy Zsolt jegyez.

(dkp.hu) Nyugatifény

Kapcsolódó cikkek

Az asszony verő “vak komondor” újra indul a választásokon

O.L.K.T.

Itt az arrogancia, verik az ellenzéki politikusokat

O.L.K.T.

Mélyrepülésben a fidesz Budapesten

O.L.K.T.
Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Elküldjük neked heti rendszerességgel a legolvasottabb híreket és információkat, hogy ne maradj le semmi fontosról! A feliratkozást meg kell erősíteni a beírt e-mail címre elküldjük a feliratkozáshoz szükséges információkat, így mindenképpen létező e-mail címet adj meg! Soha nem küldünk kéretlen leveleket!

Sikeresen feliratkoztál!